Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δάση προς... αξιοποίηση

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σύμφωνα με εξαγγελίες της, η κυβέρνηση προωθεί τη μετατροπή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), που διαχειρίζεται το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου και Ταξιαρχών, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και τη συγχώνευσή του με το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη δήθεν καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και Βαγγέλης Μπούτας.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, το δάσος Περτουλίου είναι από τα καλύτερα δάση στη χώρα μας και αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο φροντίδας του, αφού όλες οι παρεμβάσεις μέχρι σήμερα γίνονταν με αυστηρά επιστημονικές μεθόδους. Ταυτόχρονα, η περιοχή Περτουλίου διαθέτει περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, όπως τα "Περτουλιώτικα λιβάδια", οι οποίες έχουν για τα καλά "μπει στο μάτι" διαφόρων που θα ήθελαν να τα πάρουν για "αξιοποίηση", καταστρέφοντας ένα από τα καλύτερα μέρη της πατρίδας μας.

Η μετατροπή του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα του δάσους Περτουλίου στους ιδιώτες, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τη δουλιά τους οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που απασχολούνται σε διάφορες δασικές εργασίες. Παράλληλα, το δάσος θα καταστραφεί αφού θα αξιοποιείται με καθαρά κερδοσκοπικά κριτήρια, ενώ έτσι ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα και την παράδοση στα αδηφάγα μεγάλα συμφέροντα, ενός τοπίου μοναδικού και απείρου φυσικού κάλλους, που κατ' αυτόν τον τρόπο θα καταστραφεί.

Επιπλέον, με τη μετατροπή του από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ αίρεται αυτόματα η μονιμότητα του προσωπικού που απασχολείται σ' αυτό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γερ. Αρσένη και Γεωργίας Στ. Τζουμάκα,εάν η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή και να μην προχωρήσει στη συγχώνευση και τη μετατροπή του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ