Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Να έρθει ο δημότης στο προσκήνιο

"Απαιτείται τώρα ρήξη με το κατεστημένο". Με αυτό το σύνθημα διεκδικεί την ψήφο των δημοτών η "Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου", με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Τριανταφύλλου

Η ανεργία, η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική υποβάθμιση, η άκρατη τσιμεντοποίηση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η "ελεύθερη" διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία και πλατείες είναι ορισμένες από τις μάστιγες που ταλανίζουν το Ιλιο και τους κατοίκους του. Μια πόλη που θυμίζει τα δυο πρόσωπα του Ιανού. Ενα κέντρο που "αναπλάθεται" συνεχώς, σε μια προσπάθεια να δοθεί μια επίπλαστη εικόνα σύγχρονης πόλης και γειτονιές που στενάζουν από αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Η διαχείριση είναι η λέξη "κλειδί" για τη δράση του σημερινού δημάρχου και δημοτικής αρχής. Μιας δημοτικής αρχής που έχει κάνει προμετωπίδα της τη στήριξη των κυβερνητικών αντεργατικών και αντιλαϊκών επιλογών, που κάθε κοινωνική υπηρεσία και έργο που έχει επιδιώκει να μετατρέψει σε εμπόρευμα. Μιας δημοτικής αρχής που κινείται μακριά από τους δημότες και τις ανάγκες τους, που γι' αυτήν η λέξη διεκδίκηση είναι άγνωστη και που εξαντλεί τις... προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων στα σαλόνια των υπουργείων.

Ενα αντιλαϊκό κατεστημένο έχει δημιουργηθεί και σκιάζει την πόλη, μη αφήνοντάς τη να προχωρήσει προς τα μπρος. "Απαιτείται τώρα ρήξη με το κατεστημένο". Με αυτό το σύνθημα κατέρχεται στις εκλογές η "Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου" με υποψήφιο δήμαρχο τον Ν. Τριανταφύλλου, τονίζοντας πως χρειάζεται αγωνιστική δημοτική αρχή, να έρθει επιτέλους ο δημότης στο προσκήνιο.

Ρήξη με το κατεστημένο

Την ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική αυτή του δήμου, που είναι σε βάρος των δημοτών και να αναδειχτεί μέσα από εκλογές δημοτική αρχή που κριτήριο της δράσης της θα είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος, επισημαίνει ο Ν. Τριανταφύλλου,υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας Ιλίου".

Υπογραμμίζει πως η ίδια φορομπηχτική πολιτική διαπνέει και τους άλλους "αντιπολιτευόμενους" υποψήφιους δημάρχους, που τώρα καταγγέλλουν τη στάση του δημάρχου, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς της δημοτικής αρχής. "Απαιτείται - τονίζει - σήμερα μια δημοτική αρχή, η οποία δε θα περιορίσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή μόνο κάποιων έργων, αλλά θα δείξει ενδιαφέρον και θα δραστηριοποιηθεί στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων των εργαζομένων, της ανεργίας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, θα σταθεί κατά της διακίνησης των ναρκωτικών, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια πορεία του δήμου είναι η "Δημοκρατική Ενότητα". Η ψήφος σε μας είναι ψήφος ρήξης με το κατεστημένο, ψήφος για να έρθει ο δημότης στο προσκήνιο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2002-10-11 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο οι δημότες και οι ανάγκες τους(2002-06-01 00:00:00.0)
Για τη νίκη με τον Ν.Τριανταφύλλου(2002-04-17 00:00:00.0)
Ο... «Μεγάλος Αδελφός» εισβάλλει στο δήμο(2001-07-18 00:00:00.0)
Βακαλόπουλος για άλλα τέσσερα χρόνια!(1998-09-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων(1998-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ