Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Δέσμευση για νίκη

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι, διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνει το κοινό όραμα, να κάνουν την Αγία Βαρβάρα ανθρώπινη πόλη, με μια πραγματική λαϊκή δημοτική αρχή, συναντήθηκαν προχτές το βράδυ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, στην προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", ανανεώνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην παράταξη και αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να την αναδείξουν νικήτρια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η συγκέντρωση άνοιξε με ένα ποίημα, προσκλητήριο για αγώνα ενάντια σε όσα καταπιέζουν τον λαό, για την κατάκτηση της ελευθερίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Γουρλάς, ο οποίος έκανε μια μικρή αναφορά στο έργο της "Δημοκρατικής Συνεργασίας". Σε θερμά χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι όταν ανέφερε το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Μήτρου Σουλιμιώτη και με βουρκωμένα μάτια κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους της ΝΑΣ, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Μαυροδόγλου,ο οποίος κάλεσε τον λαό να ψηφίσει νομάρχες και δημάρχους που θα αγωνίζονται στο πλευρό τους, θα διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους, και όχι υποστηρικτές της κυβέρνησης, διεκπεραιωτές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ολιγόλεπτους χαιρετισμούς έκαναν νέοι υποψήφιοι, αλλά και παλαίμαχοι δημοτικοί σύμβουλοι, ιδρυτικά μέλη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας". Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πρώην αντιδήμαρχοι, πλήθος δημοτικών συμβούλων, αλλά και ο πρώτος πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, Θ. Κοτρώτσος, που εξέφρασε τη στήριξή του στη "Δημοκρατική Συνεργασία".

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Καραβασίλης,ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: "Η πόλη μας έχει ανάγκη ένα δήμο που από την άλλη μέρα των εκλογών θα οργανώσει έναν μεγάλο αγώνα, για τα μεγάλα κοινωνικά, πολιτιστικά και δημοκρατικά προβλήματα του λαού μας".

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι οι δήμοι σήμερα χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για το πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής. Εντονη κριτική άσκησε στην απερχόμενη δημοτική αρχή τονίζοντας ότι τα τέσσερα χρόνια δε στάθηκε στο πλευρό του λαού, αλλά αντίθετα αύξησε τα δημοτικά τέλη, υποβάθμισε το δημοτικό συμβούλιο, κατάργησε τα νομικά πρόσωπα, κατάργησε τη διαπαραταξιακή επιτροπή για τις προσλήψεις, βασίλεψε η οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι, δημιούργησε δημοτική επιχείρηση και μεταβίβασε σ' αυτή τις αρμοδιότητες του δήμου, μετέτρεψε το δήμο σε Ανώνυμη Εταιρία.

Αναφορά όμως έκανε και στα έργα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" στα 20 χρόνια που διοίκησε το δήμο, στην ιστορία της Αγίας Βαρβάρας. Ανέλυσε το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξης για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, παρουσίασε τους υποψηφίους της παράταξης και δεσμεύτηκε ότι για τη "Δημοκρατική Συνεργασία" τον πρώτο λόγο θα έχουν πάντα οι πολίτες. Καταλήγοντας τόνισε: "Με την ψήφο σας την Κυριακή, δώστε ισχυρό χτύπημα στην πολιτική που ισοπεδώνει κατακτήσεις χρόνων. Δώστε δύναμη στη "Δημοκρατική Συνεργασία" για να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο των 20 χρόνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ