Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "σκάνδαλο Μπολτσή"!

Στο ελεύθερο εμπόριο πωλούνται σήμερα τα 670 απάνθρωπα διαμερίσματα - "κλουβιά" του συγκροτήματος - "φραγκεστάιν" των 20 επταώροφων πολυκατοικιών που έφτιαξε ο μεγαλοεργολάβος Κ. Μπολτσής μέσα στην "καρδιά" του Ρέντη! Τα διαμερίσματα τα προόριζε ο μεγαλοεργολάβος για πώληση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας γύρω από τον οποίο έχει ξεσπάσει το γνωστό και τεράστιο πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο.

Με τις αποφάσεις και τη λογική τού "τι να κάνουμε τώρα;" που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, έδωσε "συγχωροχάρτι" στο μεγαλοεργολάβο και βοήθησε την κυβέρνηση να κουκουλώσει τις ευθύνες της με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων υποψήφιων δημάρχων. Το αποτέλεσμα: 20 επταώροφα τέρατα, ακατάλληλα για κατοίκηση, σκεπάζουν τον τελευταίο ελεύθερο χώρο στην καρδιά της πόλης, κρύβουν ακόμα και τον ήλιο!

Εκτός από το μεγάλο σκάνδαλο, η περιοχή δεν αντέχει 3.500 κατοίκους επιπλέον, δεν έχει υποδομή (σχολεία - πάρκιγκ). Γεγονός είναι ότι οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι του Δήμου χάνονται ο ένας μετά τον άλλο. Η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων μετέτρεψαν την εργατούπολη του Ρέντη σε αποθήκη ανθρώπων.

Σ' όλα τα φυλλάδιά της η "Κίνηση Πολιτών" και ο τωρινός δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης με προεκλογικές "κορόνες" το 1994 έταζαν γκρέμισμα των πολυκατοικιών. Χαρακτηριστικά το 1995 με επιστολή του σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σιδέρης απαντώντας σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Φιορεντή σημείωνε: "Θα προσπαθήσουμε να μην κατοικηθούν τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, όσο δε δίνεται συνολική λύση του προβλήματος".Στη συνέχεια και μετά από ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση των Ρεντιωτών, να αποφασίσει να μην αγοραστούν οι πολυκατοικίες από τον ΟΕΚ, απόφαση που όμως πάρθηκε μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ρεντιωτών, αφού στη συνέχεια υπονομεύτηκε από την ίδια τη Δημοτική Αρχή. Να σημειωθεί ότι στη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής χτίστηκαν άλλες δυο πολυκατοικίες από τον μεγαλοεργολάβο.Η μέχρι σήμερα Δημοτική Αρχή έχει αποδεχτεί την κατοίκηση των πολυκατοικιών, καθώς τα διαμερίσματα πωλούνται στην ελεύθερη αγορά και κουβέντα δε γίνεται γι' αυτό!

Για το μεγάλο σκάνδαλο των πολυκατοικιών του Μπολτσή στο Ρέντη ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Κυριακού τονίζει: "Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι συνυπεύθυνη. Από τη στιγμή μάλιστα που άλλα είπε προεκλογικά και μετεκλογικά συντάχθηκε με τον Μπολτσή, μπορεί να κατηγορηθεί για συναλλαγή και τυχοδιωκτισμό. Εμείς αυτόν το χώρο τον διεκδικούμε σαν ελεύθερο χώρο. Με την αποδοχή ουσιαστικά να κατοικηθούν οι πολυκατοικίες, επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο και βέβαια η Δημοτική Αρχή παραιτήθηκε από οποιαδήποτε διεκδίκηση του χώρου".

Ο Β. Κυριακού κατήγγειλε ότι ο νυν δήμαρχος προκειμένου να φτιάξει υποδομή για τα "έργα" του Μπολτσή αγοράζει οικόπεδο 1.050 τ.μ. για πάρκιγκ, με λεφτά των δημοτών! "Αυτό που απαιτείται σήμερα - συνέχισε - για να γίνει ο Ρέντης ανθρώπινη πόλη είναι η μαζική διεκδίκηση ελεύθερων χώρων με πρωτοπόρα τη Δημοτική Αρχή.Ιδιαίτερα σε μια εποχή που το πρόβλημα του Ελαιώνα παραμένει άλυτο και ο Ρέντης κινδυνεύει να δεχτεί τη μετεγκατάσταση εργοστασίων και από άλλες περιοχές. Οι Ρεντιώτες έχουν αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και την αγωνιστική τους διάθεση για να διεκδικήσουν περισσότερους ελεύθερους χώρους και πράσινο. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να έχουν και Δημοτική Αρχή που να είναι διατεθειμένη να παλέψει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ