Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί!

Σε "κεντρική συγκέντρωση" του συνδυασμού μετατράπηκε και η προχτεσινή συγκέντρωση της Κίνησης στους Αμπελόκηπους

Σε κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού μετατρέπει η μαζική συμμετοχή του κόσμου κάθε τοπική συγκέντρωση της "Συμπαράταξης" στις γειτονιές της Αθήνας. Σε τέτοιο σημείο ώστε η εμβέλεια των μηνυμάτων της να ξεπερνά κάθε φορά τη γειτονιά, το συγκεκριμένο Διαμέρισμα και να γίνεται θέμα συζήτησης όλων όσοι ασχολούνται με το τι συμβαίνει τις τελευταίες πριν τις εκλογές μέρες στην πόλη. Να γίνεται θέμα συζήτησης στην ουσία η δυναμική της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και η αποδοχή του ψηφοδελτίου του Λεων. Αυδή.

Γιατί και το ψηφοδέλτιο σ' αυτές τις συγκεντρώσεις περνάει με τόσο γρήγορους ρυθμούς στα χέρια των δημοτών, που συγκεντρώνονται να ακούσουν τη "Συμπαράταξη", ώστε προχτές το βράδυ στη συγκέντρωση των Αμπελοκήπων,στελέχη του συνδυασμού αναζητούσαν στη μέση της συγκέντρωσης, αν τους έχουν περισσέψει κάποια, για να τα δώσουν κι αυτά.

Και ήταν άνθρωποι των Αμπελοκήπων οι συγκεντρωμένοι, όσοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή αγωνιζόμενοι. Εκατοντάδες, που μπορεί να μην ήξεραν όλοι πολύ καλά τη "Συμπαράταξη", να μην ήταν δίπλα της από την αρχή, αλλά συμφώνησαν στην πορεία με αυτό που επισήμανε μιλώντας εκεί, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου,ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της "Συμπαράταξης": Δεν πάει άλλο και ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι είναι όσοι συμφωνούμε σ' αυτό να αγωνιστούμε μαζί με την ψήφο μας την Κυριακή και με τη συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση της δράσης μας μετά τις εκλογές.

Ενα αυθόρμητο χειροκρότημα ήταν η απάντηση του κόσμου στην πρόταση του Λεων. Αυδή, ένα χειροκρότημα που επαναλήφθηκε πολλές φορές προχτές το βράδυ. Μαζί με το σύνθημα "Θέλουμε δημάρχους αγωνιστές και όχι της κυβέρνησης νεροκουβαλητές", που φώναζαν νεολαίοι, τους οποίους γνώρισαν πρόσφατα τα μέλη της "Συμπαράταξης" στην περιοχή, στις εξορμήσεις τους για τη διακίνηση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που επιβάλλουν να συνεχίσει η "Συμπαράταξη" τη δράση της και μετά τις εκλογές, γιατί εγγυώνται ότι θα αγωνιστούν για τα προβλήματά τους και χρειάζονται γι' αυτό τη συμπαράσταση της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και του Λεων. Αυδή.

Οι αγωνίες άλλωστε όλων είναι πολλές και δεν έπαψαν να απασχολούν κανέναν, ούτε όταν μια μεγάλη παρέα από κατοίκους της περιοχής και στελέχη της "Συμπαράταξης" κάθισαν μετά τη συγκέντρωση σε διπλανό καφενείο. Η συζήτηση, που αυτή τη φορά συνοδευόταν και με ουζάκι, τράβηξε ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Και έδειξε ότι το στοίχημα της "Συμπαράταξης", να κινητοποιήσει τον κόσμο που ενδιαφέρεται, μπορεί να κερδηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ