Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για Αυτοδιοίκηση μετερίζι αγώνων

Σε μεγάλη και μαχητική - παρά τη συνεχή βροχή - συγκέντρωση στη Νεάπολη, μίλησε ο υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Σπυριδάκης

"Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες, όλοι έχουν συμφέρον και χρειάζονται μια Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού μετερίζι των αγώνων, διεκδικητικό όργανο των πόθων, των συμφερόντων και αιτημάτων του, αποφασιστικό θεσμό για την επίλυση των προβλημάτων του".

Αυτά τόνισε στο χαιρετισμό του στην ογκώδη και μαχητική - παρά τη συνεχή βροχή - προεκλογική συγκέντρωση πολιτών της Νεάπολης, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ Μιχάλης Σπυριδάκης.

Υπογραμμίζοντας το βασικό καθήκον των πολιτών μπροστά στις κάλπες, ο Μιχάλης Σπυριδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ολοι εσείς που μαζί με εμάς διαμαρτύρεστε και αγανακτείτε μ' αυτή την πολιτική, που κατ' εξακολούθηση, χρόνια τώρα, εφαρμόζεται σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, σε βάρος όλων των βιοπαλαιστών, ανεξάρτητα από την προηγούμενη πολιτική, κομματική ταυτότητα, πρέπει να ξεχωρίσετε αυτούς που σας συμπαραστέκονται, που σας υπερασπίζουν. Αυτούς που αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων, από εκείνους που έχουν αποδειχτεί τοποτηρητές, μεσίτες και κυβερνητικοί υπάλληλοι και στους Δήμους και στη Νομαρχία".

Γι' αυτό, κατέληξε ο υποψήφιος νομάρχης, "σ' αυτές τις εκλογές ο πολίτης ψηφοφόρος πρέπει να αποδοκιμάσει αυτούς που προπαγανδίζουν το μονόδρομο, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, που παθητικοποιούν τον πολίτη, που δεν τον ενημερώνουν. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σ' όλους αυτούς που μεθοδεύουν και δρομολογούν μια αντιλαϊκή αποστολή και αντιλαϊκό ρόλο για την ΤΑ".

Νωρίς την ίδια μέρα ο Μιχάλης Σπυριδάκης είχε επισκεφθεί, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΑΣΘ, το κεντρικό κτίριο του ΠΙΚΠΑ. Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επικείμενη κατάργηση και την απορρόφησή του από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των εξελίξεων αυτών.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, που στοχεύει στην κατάργηση του δημόσιου συστήματος πρόνοιας και τη μετατροπή του σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της αδηφάγας ιδιωτικής πρωτοβουλίας. "Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, τόνισε, για τους εργαζόμενους, αλλά και για όσους πολίτες έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες πρόνοιας, θα είναι οδυνηρές γι' αυτό έχουν υποχρέωση και με την ψήφο τους να βάλουν φραγμό στις δρομολογήσεις αυτές".

Η αντιπροσωπεία της ΝΑΣΘ επισκέφθηκε στη συνέχεια το ίδρυμα περίθαλψης "Αγιος Παντελεήμων". Το κύριο θέμα που απασχόλησε τις συζητήσεις εκεί και τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Μιχάλη Σπυριδάκη, ήταν η ευθύνη που έχει το κράτος για την περίθαλψη των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα υπογραμμίστηκε ότι η προστασία και η περίθαλψη τόσο των ηλικιωμένων, αλλά και όσων έχουν την ανάγκη αυτής της προστασίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν φιλανθρωπία και ελεημοσύνη.

Είναι καθήκον του κράτους να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε όλοι όσοι χρειάζονται περίθαλψη να δικαιούνται την κατάλληλη κρατική μέριμνα και να μην υποχρεώνονται σε διαδικασίες που ταπεινώνουν και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ