Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "αφισοκυνηγός" Δ. Μπέης

Τις δημοκρατικές και "αντιδεξιές" του παρακαταθήκες επικαλείται κάθε τόσο ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας Δ. Μπέης, για να υπογραμμίσει έτσι ότι η υποψηφιότητά του είναι η ενδεδειγμένη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του εκλεκτού της Δεξιάς (και όχι μόνο), Δ. Αβραμόπουλου. Υπολογίζει πιθανόν ότι αδυνάτισε η μνήμη του λαού της Αθήνας και ότι ξεχάστηκαν οι καλές υπηρεσίες που προσέφερε ο "αντάρτης" υποψήφιος, κατά την πρώτη του δημαρχιακή θητεία στο Δήμο Αθηναίων (1978 - 1982), στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

***

Δεν ήταν μόνο ο ενταφιασμός του πάγιου αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 8% του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν και η ενεργός υποστήριξη στο νόμο που προωθούσε το 1980 η κυβέρνηση της ΝΔ για τις αφισοκολλήσεις, έναν νόμο που καταγγέλθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως επίθεση κατά του συνταγματικού δικαιώματος για την ελεύθερη διάδοση των πολιτικών ιδεών.

***

Γυρίζουμε λοιπόν στις 16 Απρίλη 1980 και αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:

Διαμαντής Μαυροδόγλου (βουλευτής ΚΚΕ): "Εκφράζω τη διαμαρτυρία του κόμματός μας, αλλά και γενικά των εργαζομένων, για την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, που είναι αντεργατικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό".Λευτέρης Βερυβάκης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): "Η ΝΔ φέρνει αυτό το νομοθέτημα προκειμένου να εμποδίσει όλους μας, και κυρίως τους λιγότερο προνομιούχους από τους Ελληνες, να διαδίδουν τις ιδέες τους, ή να καλούν το λαό σε κινητοποιήσεις".

Χριστόφορος Στράτος (υπουργός Εσωτερικών στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ): "Υπάρχουν δεκάδες σημειώματα, δεκάδες παραινέσεις του δημάρχου Αθηναίων και άλλων τινών για την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου. Ο δε υποφαινόμενος υπέστη πίεση εκ μέρους του δημάρχου Αθηναίων για την κατάθεση του νομοσχεδίου αυτού. Υπάρχει και δήλωσή του στην εφημερίδα ότι ο υπουργός καθυστερεί στην κατάθεση του νομοσχεδίου"...!

Δ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ