Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Φοιτητές και διδάσκοντες ενάντια στη Σύγκλητο

Ενταση έχει δημιουργηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης ύστερα από τις καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών ότι ένας από τους φύλακες που προσέλαβε η Πρυτανεία προπηλάκισε και απείλησε φοιτητές στα Χανιά. Ο Ενιαίος Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης που συνεδρίασε προχτές, καταλογίζει ευθύνες στην Πρυτανική Αρχή, η οποία μετά τη λήξη της κατάληψης που για πέντε και πλέον μήνες είχαν πραγματοποιήσει οι φοιτητές ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο και στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, έχει προσλάβει φύλακες στο Ιδρυμα που "χρησιμοποιούνται για την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας κατά φοιτητών και καθηγητών". Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για αδιαφάνεια στην έγκριση των ΠΣΕ από τη Σύγκλητο, έχουν δημιουργήσει στο Ιδρυμα μια έκρυθμη κατάσταση.

Ο Ενιαίος Σύλλογος διδασκόντων ζητά την παραίτηση της Πρυτανικής Αρχής ως προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει μέσα από γενικές συνελεύσεις ο σύλλογος φοιτητών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, το Γενικό Τμήμα και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Για "χούντα που εδώ και μήνες προσπαθεί να επιβληθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης" κάνει λόγο ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρονικών Μηχανικών που χτες πραγματοποίησε τη γενική του συνέλευση, ενώ ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ του Ιδρύματος σε ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης καταγγέλλει σωρεία παρατυπιών από την Πρυτανική Αρχή. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι "κατά κατάφωρη παράβαση του ακαδημαϊκού ασύλου περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθε στην πολυτεχνειούπολη το μεσημέρι της 6/10/98 παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χριστοδούλου, ο οποίος ουδόλως αντέδρασε σε αυτήν την κατάλυση του ασύλου". Διδάσκοντες και φοιτητές ζητούν την άμεση απόλυση όλων των νεοπροσληφθέντων, με ευθύνη του Αντιπρύτανη φυλάκων, ξεκινώντας από τον φύλακα που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια άσκησης σωματικής βίας εις βάρος φοιτητών την Τρίτη.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος με ειδική σύνθεση, χωρίς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των μελών ΔΕΠ και των φοιτητών, όπως καταγγέλλεται. Διδάσκοντες και φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να παρεμποδίσουν τη σημερινή συνεδρίαση εάν δεν έχει τη σύνθεση που επιβάλλεται από το Νόμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο!(2022-06-03 00:00:00.0)
Βδομάδα πρυτανικών εκλογών(2006-05-16 00:00:00.0)
«Μπαράζ» πρυτανικών εκλογών(2003-05-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις πανεπιστημιακών(2001-05-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το Πολυτεχνείο Κρήτης(1998-11-03 00:00:00.0)
"Ο λόγος ανήκει στους φοιτητικούς συλλόγους"(1998-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ