Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα!

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα "σημάδεψαν" την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης", στην οποία μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος

"Να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου σε κραυγή διαμαρτυρίας και καταδίκης της δημοτικής αρχής. Γυρίστε την πλάτη σε όσους σας θυμούνται μόνο στις εκλογές σκορπίζοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" δε βγάζει σε πλειστηριασμό ιδέες, οράματα και ιδανικά", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στην κεντρική συγκέντρωση, που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.

Και η απάντηση ήρθε αμέσως από εκατοντάδες στόματα, από δεκάδες υψωμένες γροθιές που κρατούσαν κόκκινα λουλούδια: "Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη ΔΕΚ, αντίσταση και πάλη".

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε: "Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι πολλά, οξυμένα και ζωτικά και οφείλονται όχι μόνο στη γενικότερη κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην αδυναμία της δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις. Η ΔΕΚ παλεύει για μια δημοτική αρχή που θα είναι φορέας λαοπρόβλητος και όχι ρουσφετολογικό στέκι, που θα ανθίσταται στις καταστροφικές συνέπειες των κάθε λογής κερδοσκόπων".

Και συνέχισε: "Ο κύκλος της σημερινής δημοτικής αρχής πρέπει να κλείσει την Κυριακή. Και θα κλείσει κάτω από το βάρος της υπονόμευσης των συμφερόντων των εργαζόμενων. Η δημοτική αρχή δεν αποζήτησε καθόλου τη συμμετοχή του κόσμου στα δημοτικά πράγματα, κατήργησε τα συνοικιακά συμβούλια, δεν κάνει λαϊκές συνελεύσεις, δεν ενημερώνει τους κατοίκους για τα Δημοτικά Συμβούλια, αποφεύγει την επαφή με τον κόσμο και τις γειτονιές. Για όλα αυτά η δημοτική αρχή πρέπει να τιμωρηθεί σε αυτές τις εκλογές και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει πολύ καλά οι Χαϊδαριώτες, που θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδίκης".

Για τους υπόλοιπους υποψήφιους, ο Μ. Σελέκος τους χαρακτήρισε "δύο όψεις του ίδιου νομίσματος", που εξυπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και "μέσα στην τεχνητή αντιπαράθεσή τους δεν είπαν δύο λόγια για τις διαφορές μεταξύ τους, γιατί, πολύ απλά, δεν έχουν".

Οσο για τους "αντάρτες", είπε ότι "θέλουν να δημιουργήσουν "αναχώματα" για να απορροφηθούν ψηφοφόροι που θέλουν να απεγκλωβιστούν από τις κυβερνητικές παρατάξεις. Ο λαός έχει χορτάσει από σωτήρες και μεσσίες, που προωθούν, με διαφορετικές εκδοχές, την ίδια πολιτική. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει σε ποια όχθη θα σταθεί. Στη μια βρίσκονται όσοι συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση και στην άλλη όσοι θέλουν να συγκρουστούν με την αδράνεια και να προχωρήσουν αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς". Ο Μ. Σελέκος κατέληξε λέγοντας: "Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στα ψεύτικα διλήμματα και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο".Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΕΚ Χρόνης Χρονόπουλος,Κώστας Τσουκνίδας,Τάκης Βαρυτιμιάδης,Κώστας Βορέας,Λίτσα Κυριαζέλου και ο Δημήτρης Σμυρνής εκ μέρους της Επιτροπής Νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ