Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αγωνιστικό "παρών" εδώ και 20 χρόνια

Υπόσχεση αγώνα έδωσε προχτές, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Προοδευτικής Συνεργασίας Ασπροπύργου", ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Σαμπάνης

"Η "Προοδευτική Συνεργασία Ασπροπύργου" είναι εδώ και είκοσι χρόνια στο πλευρό του δημότη, με συνεχείς αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής του". Είκοσι χρόνια ζωής και συνεχόμενης παρουσίας στα τεκταινόμενα του Ασπροπύργου έκλεισε, την Τετάρτη το βράδυ, η "Προοδευτική Συνεργασία" και η μαζική παρουσία του λαού της πόλης στην κεντρική συγκέντρωση της παράταξης ήταν οι καλύτερες ευχές για την Κυριακή των εκλογών.

"Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, στα πλαίσια του περίφημου προγράμματος "σύγκλισης" έχουν "μεγάλα σχέδια" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη θέλουν "υπεύθυνη και να ασκεί εξουσία". Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι η ΤΑ θα γίνει ο μοχλός για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά της σχέδια και θα συνδεθεί περισσότερο με την ΕΕ", επισήμανε ο Βασίλης Σαμπάνης,υποψήφιος δήμαρχος, σκιαγραφώντας με τον τρόπο αυτό την εικόνα της Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια ο Β. Σαμπάνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι τα σοβαρότερα όλων είναι το ημιτελές αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων, βιομηχανικών αποβλήτων και ομβρίων υδάτων που κάνει τη ζωή των κατοίκων δυσκολότερη. Οι ελλείψεις σε σχολικά κτίρια και διδακτικό προσωπικό επίσης είναι μεγάλες, ενώ το άσχημο συγκοινωνιακό δίκτυο κάνει τη σύνδεση του Ασπρόπυργου με το κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές αδύνατη. "Ευθύνες για την κατάσταση, αυτή εκτός από την κυβέρνηση, έχει και η δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και η παράταξη της "Δημοκρατικής Ενότητας", που δεν έχουν ασχοληθεί με τα θέματα αυτά ποτέ". Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, καθώς μετά από το τέλος τους η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων των δημοτών αλλά και κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θέλουν να τη μετατρέψουν σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Παράλληλα κάλεσε το λαό να μην υποκύψει στο δίλημμα "Δεξιά - κεντροαριστερά", καθώς χρησιμοποιείται από τους άλλους υποψήφιους για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.

Εκ μέρους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δυτικής Αττικής" στη συγκέντρωση της "Προοδευτικής Συνεργασίας" στον Ασπρόπυργο χαιρέτισε ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Αγγελόπουλος,που επισήμανε ότι τα προβλήματα στη Δυτική Αττική - με κυρίαρχα την ανεργία και τη συρρίκνωση της βιομηχανίας - οξύνονται καθημερινά εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, που προωθεί το κλείσιμο των εργοστασίων και τον παραγκωνισμό των εργαζομένων. "Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα πρέπει στην περιοχή να αναδειχτούν αγωνιστικές δημοτικές και νομαρχιακές αρχές. Οι νομαρχίες και οι δήμοι πρέπει να μετατραπούν σε μετερίζια αγώνα και υπεράσπισης των προβλημάτων των εργαζομένων".

Στη συγκέντρωση της "Προοδευτικής Συνεργασίας" μίλησαν επίσης οι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι Ο. Καμπόλη και Β. Λιάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ