Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Βήμα συμπόρευσης και κοινής δράσης οι τοπικές εκλογές

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Λαμιέων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Αδάμ, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φθιώτιδας, με υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Κώστα Μπασδέκη, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.

Στην παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Λαμιέων και την ΠΕ Φθιώτιδας προχώρησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Αδάμ και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Κατερίνα Μακρυνιώτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών από το χωριό Κόμμα Λαμίας.

Να αποτελέσουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «ένα ακόμα βήμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε αυτή τη νέα μάχη, στον αγώνα που δίνουμε διαχρονικά για τις ανάγκες των πολλών», κάλεσε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Αδάμ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λαμιέων για ζητήματα όπως η ενίσχυση του νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας, η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για να προστατευτούν τα χωριά στην κοιλάδα του Σπερχειού, αλλά και για να μη ζήσουμε στιγμές όπως αυτές που συνέβησαν με τις καταστροφικές πλημμύρες σε συνοικίες της Λαμίας.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη δύναμη στο απερχόμενο συμβούλιο που ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, τονίζοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της απερχόμενης δημοτικής αρχής, του εκλεκτού της ΝΔ κ. Καραΐσκου, τη σύνδεσή της με την κυβερνητική πολιτική, τη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου μέσα από τη σύσταση της «αναπτυξιακής» ανώνυμης εταιρείας «Αμφικτιονίες», την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την παράδοση δημοτικής περιουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να παρασυρθούν από το δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο που προσπαθεί να παρουσιάσει ο διεκδικητής του δήμου Λαμιέων, Παπαϊωάννου, γνωστός επιχειρηματίας εργολάβος, στον συνδυασμό του οποίου συμμετέχουν υποψήφιοι που έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, έχοντας σημαντική ευθύνη στην αντιλαϊκή διαχείριση των προηγούμενων ετών.

Τις εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών, για το γεγονός ότι ο λαός της Φθιώτιδας, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, είναι ανοχύρωτος απέναντι από φυσικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, τόνισε η Ανδριάνα Μπαφούτσου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες καταστροφές από πλημμύρες στα χωριά του Δομοκού, σε συνοικίες της Λαμίας, στην Ελάτεια και τη Δυτική Φθιώτιδα.

Επισήμανε ότι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική ευθύνεται για όλα τα δεινά που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στη Στερεά Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έγκλημα της ΛΑΡΚΟ, στις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην ανεργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες.

Στον αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια περίπου οι κάτοικοι από το χωριό Κόμμα Λαμίας για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στον Σπερχειό ποταμό, στάθηκε στον χαιρετισμό της η Κατερίνα Μακρυνιώτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Χαρακτήρισε τιμή την πρόταση που της έγινε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας παράλληλα τη στήριξη που έχει προσφέρει στον αγώνα των πλημμυροπαθών το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Κώστα Μπασδέκη αλλά και τον αείμνηστο Τάσο Χρονά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-12-12 00:00:00.0)
Αγώνας επιβίωσης και ελπίδα η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση(2023-09-13 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα(2023-02-24 00:00:00.0)
Στη Λαμία συνεχίζεται την Τετάρτη το πολιτικό άνοιγμα(2022-11-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2022-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ