Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν ξεχνάμε, τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Πολύμορφη δραστηριότητα με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η ΚΝΕ οργανώνει μεγάλη, πολύμορφη δραστηριότητα με τίτλο «10 χρόνια, τον Παύλο δεν ξεχνάμε, τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!».

«Ο φασισμός δεν μπαίνει σε νόμους και κανόνες. Μόνος φραγμός στη δράση του ο λαός και οι αγώνες!», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και συνεχίζει:

«Ο αγώνας για να ηττηθούν οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφυάδες του δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός.

Με γνώση, τόλμη, δύναμη και συλλογικότητα, σπάμε τον τσαμπουκά των φασιστών παντού. Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, ώστε να απομονώνονται κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές».

Και καταλήγει: «Το χρωστάμε στον Παύλο! Ούτε φόβος, ούτε χώρος στους φασίστες!

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, όλοι όσοι αηδιάζουμε με τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους, γινόμαστε σε κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά ΕΓΓΥΗΣΗ ότι οι φασίστες τρώνε πόρτα ξανά και ξανά!

Εκλέγουμε αγωνιστές μαθητές στα 5μελή και 15μελή μας. Οι φασίστες έχουν "αλλεργία" στον συλλογικό αγώνα, στη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες στο μάθημα, στη σχολική γιορτή, στην εκδρομή, ώστε να αποκαλύπτουμε τον χαρακτήρα του φασισμού ως γέννημα - θρέμμα του συστήματος της αδικίας!».

Η δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΚΝΕ με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία περιλαμβάνει:

- Περιοδείες σε σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς, άθλησης και πολιτισμού με την ανακοίνωση της ΚΝΕ.

- Αντιφασιστικά τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα.

- Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Δεν ξεχνάμε...».

Ηδη σχετικές δράσεις και συζητήσεις αναπτύχθηκαν σε πολλά Φεστιβάλ που έγιναν αυτό το διάστημα σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ στα 10 χρόνια από τη δολοφονία ήταν αφιερωμένοι και οι 2οι Αγώνες Επίδειξης Μαχητικών Αθλημάτων που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Επίσης το Σάββατο έγινε αντιφασιστική συναυλία στο Αιγάλεω με τη συμμετοχή μαθητικών και άλλων νεανικών σχημάτων, ενώ την Κυριακή μέλη και φίλοι της ΚΝΕ στόλισαν με graffiti τοίχους στις γειτονιές του Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου και Ανθούπολης, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους αντιφασιστικό μήνυμα.

Παράλληλα, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα η ΚΝΕ αφιερώνει τη 2η μέρα, Παρασκευή 22/9, στον αντιφασιστικό αγώνα, με μεγάλη συναυλία στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ