Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurokinissi

Χιλιάδες κόσμου στην αντιφασιστική συναυλία

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα Δραπετσώνας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Στη συναυλία συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, όπως, Βίκυ Καρατζόγλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, ΛΕΞ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, ΝΙΟ.ΣΤΕ, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x Dj The Boy, Freenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors και Yellow Mary.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, και ο Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Πριν από την έναρξη της συναυλίας είχαν συζήτηση με την Μάγδα Φύσσα. Παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής.

Σε δήλωσή του από τον χώρο των Λιπασμάτων ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε πως μετά τη δολοφονία Φύσσα και την επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, «κάποιοι έλεγαν ότι έπεσε η μάσκα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, οι ναζιστές δεν είχαν ποτέ μάσκα, μάσκα φορούσαν αυτοί που τους κανάκευαν και τους κανακεύουν, αυτοί που τους στήριζαν και τους στηρίζουν και αυτοί που τους παρουσίαζαν ως αντισυστημικούς. Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπως και η ναζιστική εγκληματική ιδεολογία είναι παιδιά του συστήματος, είναι το μακρύ δολοφονικό χέρι των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, των κατασκευαστών, των αφεντικών, των καπιταλιστών. Γι' αυτό και απάντηση στους ναζί μπορεί να δώσει αυτό το μεγάλο νεανικό ποτάμι που σήμερα κατακλύζει τις συναυλίες, μπορεί να δώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, μπορεί να δώσει ο αποφασισμένος αγώνας για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που απ' όλους τους πόρους του αναδίνει τεράστια δυσοσμία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντεκα χρόνια από τη δολοφονία Λουκμάν (2024-01-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση την Κυριακή στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού (2022-09-14 00:00:00.0)
Απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστοειδών όπως κι αν εμφανίζονται (2020-09-19 00:00:00.0)
Πίσω από τα εγκλήματά τους βρίσκεται η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση (2020-09-12 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής (2020-01-09 00:00:00.0)
Κατηγορηματική κατάθεση για το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης (2016-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ