Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συγκέντρωση την Κυριακή στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ στηρίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο Κερατσίνι, στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού (προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης - Ζαρντέν).

Επίσης, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη καλεί σε συναυλία στις 7 μ.μ. στον χώρο των Λιπασμάτων (Σιλό), όπου συμμετέχουν οι: Boomerang, Innervoice, Social Waste, Tiny Jackal, Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ματούλα Ζαμάνη. Στηρίζει ακόμη τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» που ξεδιπλώνονται όλη τη βδομάδα και περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και stand up.

Στο κάλεσμά του το ΕΚ Πειραιά ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Σήμερα, 9 χρόνια μετά, στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, που τον θρέφει και χρησιμοποιεί τέτοιες ομάδες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να επιβάλουν τις ορέξεις τους ενάντια στους εργαζόμενους που ασφυκτιούν κάτω από την επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα (...)


Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια πλάι στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κόντρα σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, δίνουν μάχη ώστε όλα αυτά τα ναζιστικά μορφώματα που βρήκαν την ευκαιρία και βγήκαν από τις τρύπες τους, να ξαναγυρίσουν πίσω σ' αυτές. Στις εργατογειτονιές του Πειραιά, στις προσφυγογειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της Κοκκινιάς ξέρουμε καλά πώς να πολεμάμε τον φασισμό, πώς να παλεύουμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, έχοντας ως μακρύ τους χέρι τέτοιες ομάδες για να φοβίζουν τον εργάτη και να μην σηκώνει κεφάλι στις ορέξεις της εργοδοσίας», τονίζει και καλεί σωματεία και εργαζόμενους στη συγκέντρωση και τη συναυλία.

Απαίτηση να επικυρωθεί ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συζήτηση για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στα Παλαιά Σφαγεία των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Συμμετείχαν οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και Μαρίνα Δαλιάνη και από το «οmnia tv» o Λουκάς Σταμέλος. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η επίσης συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Για το τι επιδιώκουν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη στο Εφετείο για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που συνεχίζεται στις 28 Σεπτέμβρη ο Θ. Θεοδωρόπουλος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«1. Να επικυρωθεί η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που έκρινε ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα, όπως και οι άλλες πράξεις, δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά έργο της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Ειδικότερα, να επικυρωθούν οι τεράστιας αξίας κρίσεις του Δικαστηρίου, όπως ότι "η ναζιστική αυτή ιδεολογία των ηγετικών στελεχών, μελών, οπαδών, φίλων, υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, η οποία ουδέποτε αποκηρύχθηκε, αποτέλεσε το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης κατά εκείνων που επιλέγοντο ως αντιφρονούντες, ως πολιτικοί και ιδεολογικοί τους αντίπαλοι και κατά μεταναστών", ότι "...σαφώς προκύπτει ότι καμιά από τις κατωτέρω αναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες δεν θα είχε γίνει σε αντίθεση με τη θέληση της ηγεσίας και χωρίς τη γνώση της", ότι "...ο Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του και αυτοβούλως, η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα ήταν αποτέλεσμα της οργανωμένης κινητοποίησης της ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της ΧΑ, το δε κίνητρο ήταν πολιτικό - ιδεολογικό", ότι "...από τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος Ρουπακιάς, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, με την ιδιότητά του αυτή και με σκοπό την επίτευξη των εγκληματικών σκοπών της, σκότωσε τον Π. Φύσσα", ότι "...στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα, τα εμπλεκόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής ενήργησαν κατ' εφαρμογή καταστατικών αρχών και στόχων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και εν γνώσει των ιεραρχικά ανωτέρων τους".

2. Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες ότι "η επίθεση αυτή είχε κίνητρο ρατσιστικό, ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή, στα πλαίσια των στόχων και σκοπών της", ότι "η ηγεσία της Χρυσής Αυγής όχι μόνο οργάνωσε την ως άνω σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών επίθεση αλλά και ενέκρινε αυτή και την επιδοκίμασε".

3. Για τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι "η συγκεκριμένη επίθεση έγινε κατόπιν απόφασης και σχεδιασμού αυτής από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής", ότι "...η συγκεκριμένη δε επίθεση υλοποιήθηκε σε εκτέλεση των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που αφορούσαν εν προκειμένω την διά της βίας εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων"».

Επίσης, ο συνήγορος τόνισε ότι ενδιαφέρουσες είναι οι κρίσεις της πρωτόδικης απόφασης, που πρέπει να επικυρωθούν από το Εφετείο, και για όλες τις άλλες υποθέσεις (Δ. Κουσουρής, «Αντίπνοια», «Συνεργείο», Αγιος Παντελεήμονας κ.λπ.). Και κατέληξε: «Σκοπός μας λοιπόν είναι να επικυρωθεί η ιστορική πρωτόδικη απόφαση και να γίνει δεκτή η έφεση του Εισαγγελέα ως προς το ύψος των ποινών. Να παρελάσουν στο ακροατήριο του Δικαστηρίου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη ναζιστική θηριωδία. Να φανεί ακόμα πιο έντονα ότι η καταδίκη στηρίχθηκε σε αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία και μόνο... `Η για να το πούμε με τα λόγια της Μ. Φύσσα, σε σχετική συνέντευξη (12/06/2022): "...Δεν θέλω να ακούσω από πουθενά ότι υπήρξαν πιέσεις για την απόφαση του Εφετείου και για την καταδίκη των δολοφόνων. Οχι. Καταδικάστηκαν γιατί υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία και πριν από τις δολοφονίες. Στοιχεία πεταμένα σε ένα συρτάρι"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ερχόμενη Τετάρτη η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής (2022-06-09 00:00:00.0)
Διεκδικούμε την επανάληψη της καταδίκης (2022-06-08 00:00:00.0)
Βιβλίο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (2021-09-10 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής (2020-01-09 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (2019-05-16 00:00:00.0)
Κατηγορηματική κατάθεση για το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης (2016-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ