Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλήσεων και παζαριού συνέχεια από την Τουρκία

Τη σκυτάλη των τουρκικών προκλήσεων πήρε χτες ο υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ, που μίλησε για νησιά στο Αιγαίο τα οποία «παραχωρήθηκαν» στην Ελλάδα ενώ «υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατικοποιημένα. Κι όμως, τα στρατιωτικοποιούν!». Μίλησε επίσης για «ομοεθνείς μας στη Θράκη» που οι Ελληνες «δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί» και «λένε ότι "είναι μουσουλμάνοι". Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; (...) Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη, και αυτό το αγνοούν».

Σχολιάζοντας δε τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν, επανέφερε συστάσεις προς την Αθήνα «να διδαχθείτε από την Ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες (...) Να είστε ξύπνιοι». Κατηγόρησε την Αθήνα ότι «προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας» και ότι ακολουθεί «μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική», επέμεινε ότι «με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό». Τέλος, ο Ακάρ επανέφερε κατηγορίες περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών» που συνεχίζεται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, π.χ. στο Λαύριο.

Στο μεταξύ ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, χαρακτήρισε τον δρόμο της Ελλάδας «αδιέξοδο» και την κάλεσε «να μην απομακρυνθεί από τη νομιμότητα, να μη γίνει ένα κράτος - ληστής, λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αλλά και ο Φαΐκ Οζτράκ, εκπρόσωπος Τύπου του (σοσιαλδημοκρατικού, αντιπολιτευόμενου) Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, μίλησε για «νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο» που βρίσκονται «υπό κατάληψη από την Ελλάδα» και χαρακτήρισε «αμφισβητούμενο» το καθεστώς τους.

Ολα αυτά ενώ χτες ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «δικαίωμα και καθήκον μας» τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ