Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Κλιμακώνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

Παράνομη κρίθηκε από τα δικαστήρια η 24ωρη απεργία που είχε αποφασίσει το Σωματείο Τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ, επεκτείνει την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, διαδικασία που ολοκληρώνεται αύριο για να πάει στη βουλή και προβλέπει, την παραπέρα μείωση των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και την αντικατάστασή τους από εργαζόμενους διασυνδεδεμένων επιχειρήσεων χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Με τον νόμο Λιβάνιου το ποσοστό των εργαζομένων από διασυνδεδεμένες εταιρείες ήταν 15% στους 400 εργαζόμενους. Τώρα το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 40%, ενώ τον δρόμο γι' αυτήν την αθλιότητα άνοιξε ο νόμος Παππά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (ν. 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες).

Παρά το γεγονός ότι η χτεσινή καταδικαστική απόφαση που ποινικοποιεί την απεργία των τεχνικών επιβεβαιώνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την επίθεση, οι παρατάξεις «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (ΝΔ), με τη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» (ΣΥΡΙΖΑ), χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισαν να συνεχιστεί η ...διαβούλευση με την κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πρόταση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για προκήρυξη σήμερα 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, σε συντονισμό με τις άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις και απεργιακή συγκέντρωση.

Δεν κατήγγειλαν ούτε την ποινικοποίηση της απεργίας των τεχνικών, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση εκλιπαρώντας «τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να απαντήσουν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους τους αν δέχονται τη νέα μείωση των εργαζομένων που απασχολούν με άμεσο τρόπο»!

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή που καλλιεργεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια που θυσιάζουν τα δικαιώματα, τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων στον βωμό της κερδοφορίας των ομίλων που έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ (εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ