Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Νέα συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Νέα συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν προχτές, σε άλλη μια ένδειξη ότι στο παρασκήνιο εντατικοποιούνται μεθοδεύσεις, με άξονα τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και κόντρες από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη «ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο». Θυμίζουμε ότι προχτές, συζήτησαν σχετικά με την ελληνοαμερικανική «στρατηγική σχέση», την «περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων», αλλά και «περιφερειακά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι αυτές οι απανωτές συναντήσεις γίνονται αμέσως μετά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι θέλει την έναρξη ενός διαλόγου με την Τουρκία, για το «πώς θα αντιμετωπίσουμε μία σειρά από κοινές προκλήσεις, απέναντι στις οποίες θα ήταν καλό να υπήρχε ένα πλαίσιο συνεργασίας», δηλώνοντας ότι «πάντοτε είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον κ. Ερντογάν». Μάλιστα έδειξε επίμονα προς τη Σύνοδο της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας» στην Πράγα τον Οκτώβρη (σχήμα για την ενίσχυση των συμμαχιών της ΕΕ με προς ένταξη χώρες που στήθηκε επί γαλλικής προεδρίας τον περασμένο Ιούνη), ως σημείο όπου θα μπορούσαν να συνομιλήσουν.

Αλλωστε, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, μιλώντας χτες στον τ/σ «ΣΚΑΪ» τόνισε ότι «έχουμε πάντα ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου», προσθέτοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «ποτέ δεν έχει αρνηθεί διάλογο και συζήτηση - και δεν θα είχαμε λόγο, άλλωστε, να τον αρνηθούμε - διότι η ισχύς των επιχειρημάτων μας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, σε αυτά που αποδέχεται όλος ο κόσμος και έχουμε αποδείξει εν τοις πράγμασι ότι η χώρα μας είναι μια δύναμη σταθερότητας στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο, πλήρως ευθυγραμμισμένη σε ό,τι αφορά τις θέσεις της για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και τον κόσμο, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας». Ολους αυτούς, δηλαδή, σε ΝΑΤΟ και ΕΕ που αγωνίζονται να κρατήσουν αγκιστρωμένη την Τουρκία στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, ωθώντας για διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με τα ελληνικά και κυπριακά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρά το παζάρι των διευθετήσεων(2023-10-16 00:00:00.0)
«Βήμα βήμα» προχωρούν οι επικίνδυνες διευθετήσεις(2023-09-30 00:00:00.0)
«Νέα» πρόσωπα, ίδιοι επικίνδυνοι στόχοι(2021-01-13 00:00:00.0)
Διάλογο άνευ προϋποθέσεων ζήτησε ο Τσαβούσογλου(2020-09-11 00:00:00.0)
«Πρόσω ολοταχώς» για τις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές «διευθετήσεις»(2020-02-22 00:00:00.0)
Ανεβάζει ταχύτητα στην εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ(2019-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ