Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο για τον λαό ο «δύσκολος χειμώνας»

...στα μέτρα των ενεργειακών ομίλων η «ευρωπαϊκή λύση»

Στη συζήτηση για την «αύξηση των τιμών της Ενέργειας στην Ευρώπη» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«"Δύσκολος χειμώνας" είναι μόνο για τον λαό, κι όχι για τους ενεργειακούς ομίλους. Η λεγόμενη "ευρωπαϊκή λύση" που απεργάζονται ΕΕ, κυβερνήσεις ράβεται στα μέτρα της κερδοφορίας τους. Είναι μέγα ψέμα ότι η ακρίβεια ξεκίνησε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Εδώ και έναν χρόνο οι τιμές πέταξαν εξαιτίας μιας άλλης δήθεν "ευρωπαϊκής λύσης", της "πράσινης μετάβασης", της "απελευθέρωσης", της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που στηρίζουν όλα τα κόμματα. Τα επιδόματα - ψίχουλα για μετρημένους διαιωνίζουν την ενεργειακή φτώχεια και εγγυώνται την εισπραξιμότητα των ομίλων. Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης μάλιστα κυνικά απειλεί τον λαό ότι αν δεν μετατρέψει τον λέβητά του από φυσικού αερίου σε πετρελαίου "πεθαίνει".

Απάντηση αποτελεί το δυνάμωμα του αγώνα για δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου και πετρελαίου, κατάργηση ειδικού φόρου και ΦΠΑ σε καύσιμα - Ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Στα χέρια του λαού η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών, με την Ενέργεια κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ