Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ξεχειλίζουν η οργή και η απόγνωση στον καταυλισμό του Γριζάνου

Περιφέρουν κόσμο άστεγο από γυμναστήριο σε δομή και από δομή σε καταυλισμό

«Εγώ έχω καρδιά, πώς θα μείνω εδώ; Και μου είπαν να κάνω οτοστόπ να πάω στο Κέντρο Υγείας».

«Είμαι άτομο με αναπηρία και δεν ξέρω προς τα πού να πάω». «Πού μας φέρανε μακριά απ' τα σπίτια μας;», «Κανείς δεν μας έχει πει τι σχεδιάζουν». «Λόγια, λόγια μόνο», «Αμα πιάσει εδώ βροχή είναι γούρνα κι εδώ τι θα γίνουμε;», «Τα παιδιά ξεκινάνε σχολείο, πού θα πάμε; Να ήμουν μόνος μου σηκωνόμουν και έφευγα», «Είναι ντροπή. Αυτή η οργάνωση εδώ είναι ντροπή».

Η οργή και η απόγνωση περισσεύουν στον καταυλισμό που στήθηκε όπως όπως στο Γριζάνο, χωρίς κανένα σχέδιο και ουσιαστική φροντίδα, χωρίς καν υπεύθυνο και δομή Υγείας, με μερικά πρόχειρα μπάνια, με τον κόσμο στα ντιβάνια μέσα στην υγρασία, να τρώει καθισμένος στο χωράφι, με τις μύγες γύρω. Εδώ σε 100 σκηνές που έστησαν σε ένα μεγάλο πλάτωμα στα 10 λεπτά από τη Φαρκαδόνα έριξαν τον κόσμο όπως όπως απ' όλα τα γύρω χωριά έως και την Καλαμπάκα. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δυο βδομάδες μετά βλέπεις παντού ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα και σχέδιο.

Χαρακτηριστικό είναι και το στιγμιότυπο λίγη ώρα πριν, στη Φαρκαδόνα. Ενα πούλμαν καταφτάνει με κόσμο άστεγο που περιφέρεται μέρες τώρα από δομή σε δομή: Στην αρχή στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου στα Τρίκαλα, από εκεί - αφού το σχολείο πρέπει να καθαριστεί για να ανοίξει - το Σαββατοκύριακο σε ένα ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα και χτες το πρωί με το λεωφορείο για το Κουτσόχερο, στη δομή προσφύγων που έχει εκκενωθεί. Ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχτεί κόσμο και γι' αυτό προκρίθηκαν οι σκηνές στο Γριζάνο! Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τούς πετυχαίνει εν μέσω αντεγκλήσεων για το πού θα πάνε, με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη να τους απευθύνεται από τα σκαλιά του λεωφορείου.

«Μόνο το ΚΚΕ ήρθε εδώ. Οργανωθείτε, παλέψτε. Εμείς με τη δύναμη που έχουμε είμαστε εδώ. Οπου κέρδισε ο κόσμος και στα άλλα πλημμυρόπληκτα ήταν γιατί οργανώθηκε, πάλεψε, πίεσε», είναι το μήνυμα που έστειλε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παπαδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ