Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισης του Φρ. Μπελέρη

Το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου στα Τίρανα απέρριψε χτες εκ νέου τα αιτήματα των συνηγόρων του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση και για να του επιτραπεί να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρ. Μπελέρης συνελήφθη δύο μέρες πριν από τις αλβανικές τοπικές εκλογές της 14ης Μάη, στις οποίες εξελέγη νέος δήμαρχος Χειμάρρας, και ακόμα περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Οι αρχές αρνούνται την αποφυλάκισή του, έστω για να ορκιστεί, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στα Τίρανα παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Δ. Βερβεσό, και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα, Π. Χενρί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσαν ότι τα αλβανικά δικαστήρια με την άρνηση αποφυλάκισης του Φρ. Μπελέρη παραβιάζουν τα άρθρα 3, 5 και 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ