Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αγωνιστικό δρόμο η ύπαιθρος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αιρετών και κατοίκων της υπαίθρου στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης των κοινοτήτων. Το μήνυμα της πανελλαδικής συγκέντρωσης "Ο αγώνας τώρα ξεκινά", φτάνει σ' όλη την ύπαιθρο, που δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στην κυβερνητική αδιαλλαξία και την εμμονή της να ψηφίσει τον "Ι. Καποδίστρια".

Την κατηγορηματική του αντίθεση στον "Ι. Καποδίστρια" εξέφρασε και ο λαός της Σάμου,σε πασσαμιώτικο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων του νομού.

Κάτοικοι και αιρετοί από τα περισσότερα χωριά του νησιού, με ψήφισμα της συγκέντρωσής τους, ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, που "θα οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου, θα μεταφέρει στους νέους δήμους το αναγκαστικό "προνόμιο" της βαριάς φορολογίας των πολιτών και θα αποξενώσει τους κατοίκους από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Παράλληλα, σημείωσαν ότι η ύπαιθρος έχει ανάγκη από μια αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση, γενναία και ουσιαστική οικονομική στήριξη από το κράτος.

Τέλος η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα την ενημερωτική εξόρμηση για τις συνέπειες από την εφαρμογή του "Ι. Καποδίστρια" σε όλα τα χωριά του νησιού.

Στην Κρήτη τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποφάσισαν κάτοικοι και αιρετοί του νομού Ηρακλείου, με στόχο "την ανατροπή των σχεδίων για τη διάλυση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι όπως μεθοδεύεται με το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας"". Σε ανακοίνωσή της η νεοσυσταθείσα Επιτροπή καλεί όλους να ενταχθούν στους κόλπους της, ώστε να δυναμώσουν τη φωνή τους ενάντια στις αναγκαστικές συνενώσεις. "Θα αναγκάσουν τους αιρετούς να κυνηγούν απελπισμένοι τη "βιωσιμότητα" του δήμου τους, βάζοντας ατελείωτους φόρους και ανταποδοτικά τέλη, "ιδιωτικοποιώντας" κάθε δημοτική υπηρεσία στο όνομα της "αξιοποίησης" και του "ανταγωνισμού" της".

Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κοινοτήτων και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά του "Ι. Καποδίστρια", εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων του ΙΚΑ Αθήνας και περιχώρων Αττικής. "Ο "Καποδίστριας" δε λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα ξεκληρίζει μια οργανωμένη βάση παραγωγής και ζωής για να τους οδηγήσει σε αναγκαστική μετανάστευση στην ίδια τους την πατρίδα", σημειώνει ο Σύνδεσμος.

  • Να διαλυθεί, αποφάσισε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, στο χωριό Τσαριτσάνη της Λάρισας, αν προχωρήσει η προσάρτηση της κοινότητας στον Δήμο Ελασσόνας. Την απόφαση για διάλυση υπογράφουν 38 μέλη της οργάνωσης και δηλώνεται ότι θα διωχτούν από την κοινότητα όλοι οι βουλευτές, οι πολιτευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι κλπ. που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ