Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο στον Πειραιά

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 μμ, στην πλατεία Κοραή, που διοργανώνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, το οποίο απαρτίζεται από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους Δασκάλων Πειραιά, ενώ συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Το Μέτωπο Παιδείας σε κάλεσμά του τονίζει ότι η υπόθεση της παιδείας είναι υπόθεση όλων, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο απαιτώντας αυτός ο αντιεκπαιδευτικός νόμος να καταργηθεί.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση το Μέτωπο Παιδείας τονίζει ότι με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο μετατρέπεται το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, σημειώνοντας ότι "μόνο όσοι αντέξουν θα παίρνουν το απολυτήριο λυκείου, αφού η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τον τετραπλασιασμό των εξετάσεων και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες, να τελειώνουν το λύκειο περίπου οι μισοί μαθητές από ό,τι σήμερα".

Επίσης, ο νόμος αυτός καταργεί το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας για βελτίωση της βαθμολογίας, θεσμοθετεί δίδακτρα στο πανεπιστήμιο, παρά την απαγόρευση από το Σύνταγμα, μετατρέπει τα ΤΕΛ και τμήματα ειδικότητας των ΕΠΛ σε "τεχνολογικής κατεύθυνσης", αφαιρώντας τα λίγα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν σήμερα, καταργείται η επετηρίδα διορισμού των εκπαιδευτικών προωθώντας το κομματικό ρουσφέτι και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, ενώ με την κομματική "αξιολόγηση" φακελώνουν τους εκπαιδευτικούς επιδιώκοντας την υποταγή τους και των μαθητών τους.

Καταλήγοντας το Μέτωπο Παιδείας σημειώνει ότι η κυβέρνηση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση που η ίδια έχει οδηγήσει την παιδεία, απαντά με νόμο που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τονίζοντας ότι "ο νέος νόμος - έκτρωμα να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί. Η μόρφωση είναι δικαίωμα - όχι εμπόρευμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ