Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ανησυχούν μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις"

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

"Η εκ των υστέρων, μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων από τη Βουλή, διοργάνωση συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση, εκφράζει την ανησυχία της κυβέρνησης μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις, που κλιμακώνονται και μεγαλώνουν, καθώς αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας της εκπαιδευτικής πολιτικής τους". Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Με τη συνδιάσκεψή του το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί να διασκεδάσει ανησυχίες και να προετοιμάσει τον κομματικό του μηχανισμό, προκειμένου να παίξει πιο αποφασιστικά το ρόλο του στην αναχαίτιση των αγώνων του λαού και της νεολαίας, που ήδη δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Η προσπάθεια εξωραϊσμού της από τις ομιλίες του Κ. Σημίτη και των κυβερνητικών στελεχών, με τα γνωστά και τετριμμένα μονότονα επαναλαμβανόμενα σλόγκαν των Βρυξελλών, περί στέρεης παιδείας και κριτικής αφομοίωσης της γνώσης, δεν μπόρεσε να κρύψει τους στόχους της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης:

- Την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου και τον περιορισμό της ροής προς τις πραγματικά πανεπιστημιακές σπουδές, για την προώθηση της πλειοψηφίας των νέων στη στενή επαγγελματική κατάρτιση.

- Τη σταδιακή πλήρη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την παράδοση των προγραμμάτων, των βιβλίων και των λειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

- Την πλατιά καλλιέργεια της αυταπάτης ότι μπορεί να βρεθεί διέξοδος στα προβλήματα της μόρφωσης, της εργασίας και της ζωής στα πλαίσια της πολιτικής που τα δημιούργησε και τα εντείνει.

Στην ενιαία επίθεση των μεγάλων συμφερόντων ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες, το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιτάξει πιο συντονισμένα και μαζικά τη δική του ενιαία αντεπίθεση, που θα αναχαιτίσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ