Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εχει ευθύνες η κυβέρνηση

Τη λήψη μέτρων κατά εκείνων - όσο υψηλά κι αν βρίσκονται - που έδωσαν εντολές χρήσης όπλου δίχως να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ζητά με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αλβανού μετανάστη. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλβανού μετανάστη από όργανο της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη - στα πλαίσια επιχείρησης - σκούπας κι όχι για άλλον λόγο - φέρνει και πάλι στην επιφάνεια, με τον πιο δραματικό τρόπο, το τεράστιο πρόβλημα της απαράδεκτης μεταχείρισης των αλλοδαπών εργατών από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό. Πρόβλημα που θα διαιωνίζεται όσο συνεχίζεται η ρατσιστική συμπεριφορά και δεν αντιμετωπίζεται σωστά το ζήτημα της άδειας παραμονής στους οικονομικούς μετανάστες.

Οι πολιτικές ευθύνες για το τραγικό γεγονός βαρύνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλους εκείνους (ΜΜΕ κ.ά.) οι οποίοι, ιδιαίτερα απέναντι στους Αλβανούς πρόσφυγες, καλλιεργούν το ρατσισμό και γενικά το κλίμα που επιτρέπει στα αστυνομικά όργανα να εγκληματούν. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οφείλει να κάνει γνωστό τι εντολές έχουν από το ίδιο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα αστυνομικά όργανα. Εχουν εντολή να πυροβολούν εν ψυχρώ και δίχως να συντρέχει πραγματικά σημαντικός λόγος, δηλαδή δίχως να κινδυνεύει η ζωή τους;

Η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποχρεώνονται επίσης να ενεργήσουν αδιάβλητη ανάκριση και να πάρουν μέτρα κατά εκείνων, όσο υψηλά κι αν βρίσκονται, που έδωσαν εντολές χρήσης όπλου δίχως να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι στη συγκάλυψη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ