Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εν ψυχρώ εκτέλεση μετανάστη

Τριαντάχρονος Αλβανός μετανάστης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό χτες το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι αμέσως μετά άρχισε μία επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος, με αποτέλεσμα να αφεθεί τελικά ελεύθερος ο δράστης αστυνομικός. Τον μετανάστη σκότωσε ο 28χρονος αστυνομικός Γ. Πανίδης,που υπηρετεί στη μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εκείνη την ώρα ήταν με πολιτική περιβολή. Το θύμα προσπαθούσε να ξεφύγει τη σύλληψη στη διάρκεια επιχείρησης - "σκούπα" της Αστυνομίας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι άκουσε τις εκκλήσεις συναδέλφων του κι έτρεξε να πιάσει τον νεαρό λαθρομετανάστη, αλλά αυτός του ξέφυγε. Ισχυρίστηκε επίσης ότι πυροβόλησε πρώτα στον αέρα και μετά στο κεφάλι του μετανάστη.

Από την πρώτη στιγμή άρχισε η επιχείρηση συγκάλυψης. Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας,δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της ΝΔ, υποστήριξε αμέσως μετά το έγκλημα ότι "την ώρα της πάλης εκπυρσοκρότησε το όπλο με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Αλβανού". Πρόσθεσε ότι το τραύμα είναι διαμπερές και έχει καταστρέψει τον εγκέφαλο του νεαρού. "Μπορούσε, ισχυρίστηκε, να πέσει νεκρός απ' τον πυροβολισμό ο ίδιος ο αστυνομικός. Ο αστυνομικός έκανε το καθήκον του (!)", πρόσθεσε.

Χτες το βράδυ ο εισαγγελέας υπηρεσίας Β. Φλωρίδης άσκησε σε βάρος του αστυνομικού δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, χαρακτήρισε ατυχές το συμβάν και άφησε τον δράστη ελεύθερο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ