Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Προωθούν τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων

Ο εντεταλμένος για την προστασία του περιβάλλοντος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και ο εντεταλμένος από τους συνδημότες του δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης για την προστασία της ποιότητας της ζωής τους, αντί να προασπίσουν αυτά τα συμφέροντα, προασπίζουν και προωθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Ο Κ. Λαλιώτης υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο δίνεται η άδεια στον Στ. Λογοθέτη να οικοδομήσει, παρά την έντονα εκφρασμένη αντίθεση των κατοίκων της Γούβας, τον μοναδικό ελεύθερο χώρο της περιοχής: Τα δύο οικόπεδα επί της 34ου Συντάγματος.

Το πρώτο οικόπεδο αγοράστηκε το 1989 από τον τότε δήμαρχο της ΝΔ Γ. Στρατηγό. Το δεύτερο από τον Στ. Λογοθέτη το 1992. Η αγορά το 1989 έγινε για την κατασκευή χώρου πρασίνου. Είχε ληφθεί μάλιστα για το σκοπό αυτό και δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το 1990 όμως η τότε Δημοτική Αρχή προσπάθησε να κάνει υπόγειο γκαράζ. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και ο Στ. Λογοθέτης που ήταν υποψήφιος δήμαρχος τους συμπαραστάθηκε, δεσμευόμενος ότι αν εκλεγεί, ο χώρος θα γίνει μόνο πράσινο. Για το σκοπό αυτό αγόρασε το 1992 και το γειτονικό οικόπεδο.

Εξι μήνες μετά την αγορά του δεύτερου οικοπέδου, ο Στ. Λογοθέτης προσπάθησε να κατασκευάσει το υπόγειο γκαράζ, προσθέτοντας ότι επειδή θα ήταν ασύμφορο, έπρεπε να γίνει από πάνω και ένα κτίριο. Τα σχέδια του Στ. Λογοθέτη προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, λόγω της αντίστασης των κατοίκων και της ενεργητικής συμπαράστασης της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση". Τώρα αρωγός στο δήμαρχο Πειραιά ήρθε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, που με Προεδρικό Διάταγμα επιτρέπει όχι μόνο γκαράζ τριών υπογείων ορόφων, αλλά και την κατασκευή πάνω τριώροφου κτιρίου δώδεκα μέτρων.

"Μαζί με τους κατοίκους δε θα επιτρέψουμε να οικοδομηθεί και αυτή η πλατεία", τονίζει ο επικεφαλής της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ