Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ
για χιλιάδες κοινότητες

Δόθηκε στη δημοσιότητα το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Μόνο 1.030 οι ΟΤΑ. Δεν προβλέπεται πρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Καλπονοθευτικό το εκλογικό σύστημα

Επισημοποιήθηκε χτες το εκτρωματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την κατάργηση χιλιάδων κοινοτήτων και επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι τόνιζαν πως αυτό το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα νοσηρής σύλληψης. Ολοι όσοι υπογράμμιζαν πως δεν προβλέπει μέτρα στήριξης της χειμαζόμενης υπαίθρου, αλλά αντίθετα οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση και την πληθυσμιακή της αφαίμαξη.

Με το νέο κυβερνητικό εξάμβλωμα, χιλιάδες κοινότητες καταργούνται, προκειμένου στο σύνολο οι ΟΤΑ να παραμείνουν μόλις 1.030. Αριθμός βολικός, για να επιχειρηθεί ο πλήρης έλεγχος της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και η μετατροπή της σε μοχλό εφαρμογής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, όπως και της εφαρμογής των κοινοτικών κατευθύνσεων, περί προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση, επιπρόσθετου χαρατσώματος των δημοτών, συρρίκνωσης του αγροτικού πληθυσμού και μείωσης του ήδη ισχνού λαϊκού εισοδήματος.

Αυτό το νομοσχέδιο, όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, δεν πρέπει να κατατεθεί καν στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιταχθούν σθεναρά και να το ανατρέψουν. Να δώσουν τη δική τους, αγωνιστική και αποφασιστική απάντηση στην επιχειρούμενη καταστροφή των χωριών και των ξωμάχων της επαρχίας.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ