Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Λύση η "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο"

Ημασταν και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αδιάκοπα στο πλευρό των εργαζομένων, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τζήκας στη συγκέντρωση του συνδυασμού

Χαιρετισμό συσπείρωσης, αγώνα και νίκης έστειλε σε όλους τους κατοίκους του Ευόσμου ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζήκας, μιλώντας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο", που έγινε το βράδυ της Πέμπτης.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της νίκης. Ενα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από καταξιωμένους αγωνιστές, πιστούς στα συμφέροντα των πολιτών του δήμου, από ανθρώπους του μόχθου, της δουλιάς και της επιστήμης. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού κάλεσαν τους Ευοσμίτες στις 11 του Οκτώβρη να αναδείξουν τη "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο" πρώτη δύναμη, για να μπορούν να έχουν οι δημότες του Ευόσμου δικαίωμα στην ελπίδα. "Το δημιουργικό παρελθόν και το αγωνιστικό παρόν του Συνδυασμού αποτελούν εγγύηση για το μέλλον".

Το αγωνιστικό παρόν του συνδυασμού παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τζήκας, σημειώνοντας πως ήταν αδιάκοπα κοντά στους δημότες όλη την προηγούμενη τετραετία, παλεύοντας μέσα και έξω από το ΔΣ για να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα: "Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο μας, που μαζί τους αποτρέψαμε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Το γνωρίζουν οι κάτοικοι της "Ασπρης Πέτρας" που μαζί τους αντιπαλέψαμε τις υπέρογκες εισφορές που ήθελε να επιβάλει ο δήμαρχος για τη συμμετοχή τους σε έργα υποδομής. Το ξέρει η νεολαία που βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια κοντά της για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για να μην περάσει η αντιδραστική μεταρρύθμιση που κλείνει τις πόρτες της μόρφωσης στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέποντας το σχολείο από πηγή γνώσης σε μια ατέλειωτη εξεταστική διαδικασία χωρίς αντίκρισμα".

Παράλληλα επισήμανε πως ο συνδυασμός "Συνεργασία Πολιτών" είναι ο μοναδικός που αρνείται τη μετατροπή των δήμων σε όργανα με μοναδικό προορισμό την εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Που αντιστέκεται στη λογική που θέλει την ΤΑ έναν καθαρά φορομπηχτικό μηχανισμό, μεσάζοντα για τους ιδιώτες, υλοποιητή των επιλογών εμπορευματοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών, όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια. Ο Β. Τζήκας προειδοποίησε τους δημότες του Ευόσμου πως όλοι οι άλλοι συνδυασμοί υιοθετούν και θα συνηγορήσουν στην προσπάθεια εφαρμογής αυτών των επιλογών για το δήμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού 150 ελεύθερων χώρων σε όφελος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζήκας έδειξε το δρόμο της λύσης, για να μπει τέλος στη διαχειριστική λογική και να σταματήσει ο δήμος να λειτουργεί σαν παραμάγαζο των μεγαλοεργολάβων. "Υπάρχει λύση: "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου"", είπε και κάλεσε τους δημότες, μέσα από αυτές τις δημοτικές εκλογές να στείλουν ισχυρό το μήνυμα πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να συνεχιστεί: "Αυτό θα γίνει μόνο με το μαύρισμα όλων εκείνων των συνδυασμών που συμφωνούν σ' αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο. Αλλά θα διατρανωθεί ακόμη καλύτερα με την υπερψήφιση του συνδυασμού μας, της μόνης δύναμης που αντιπαλεύει καθημερινά μαζί σας την πολιτική αυτή".

Τέλος κάλεσε τους Ευοσμίτες και τις Ευοσμίτισσες να κλείσουν τα αυτιά στις υποσχέσεις και στα ταξίματα: "Με πείσμα και αισιοδοξία μέχρι την Κυριακή, να φτάσουμε και στο τελευταίο σπίτι, να ξεδιαλύνουμε τα τελευταία ερωτήματα, ώστε στο κλείσιμο της κάλπης να μετρήσουμε τη νίκη. Το πέρασμα του Συνδυασμού μας στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα 'ναι μια νίκη για το λαό του Ευόσμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ