Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Εκστρατεία για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού

Η παραλία του Ελληνικού
Η παραλία του Ελληνικού
Μεγάλη καμπάνια με τίτλο «Αθήνα 2004 - Υπερασπίζομαι την παραλία», ξεκινά η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο για ολοκληρωτική καταστροφή της παράκτιας ζώνης, από τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η καμπάνια της Επιτροπής ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιούλη, με συγκέντρωση - συζήτηση για την παραλία που θα γίνει στον «Μπάτη» στο Παλαιό Φάληρο (απέναντι από τον Πράπα). Στην εκδήλωση, ο Θίασος Σκιών «Ιάσων» θα παρουσιάσει την παράσταση «Η παραλίτσα και οι...40 κλέφτες», ενώ θα τραγουδήσει ο Αντ. Μιχαηλίδης.

Αυτό ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι, με πρόφαση τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας παραδίδεται στα μεγαλοσυμφέροντα για την πιο βάρβαρη τσιμεντοποίηση και την πιο στυγνή εμπορευματοποίηση, κινδυνεύοντας να καταστραφεί ολοκληρωτικά. «Καζινοτουρισμός, μαρίνες, ξενοδοχεία, εμπορικά και συνεδριακά κέντρα, νυχτερινά κέντρα, πολυκινηματογράφοι, θορυβώδεις ακουαλάντς, αλυσίδες φαστ - φουντ στον Ιππόδρομο και την παραλία του Φαληρικού Ορμου, τα Αστέρια της Γλυφάδας, την παραλία του Ελληνικού, Αλίμου, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Το εφιαλτικό σκηνικό, τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, συμπληρώνει η κατασκευή λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας, κατά μήκος της παραλίας και η κάλυψη του τελευταίου τμήματος του Κηφισού, καθώς και του Ιλισού».

«Οι επιπτώσεις των παραπάνω έργων, συνεχίζει η Επιτροπή, είναι τραγικές: Μη αναστρέψιμη ρύπανση του Σαρωνικού, τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Αθήνας, κυκλοφοριακά προβλήματα σε μία περιοχή υπερκορεσμένη, καταστροφή του υδροβιότοπου του Ιλισού, απομόνωση του αστικού ιστού από την παράκτια ζώνη, δημιουργία ενός τείχους κατά μήκος της παραλίας. Οι Αθηναίοι, καταλήγει η ανακοίνωση, θα χάσουν μία μοναδική όαση για κολύμβηση και ήπια αναψυχή και τα παραθαλάσσια προάστια θα υποβαθμιστούν τραγικά». Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησαν οι: Δ. Καψάνης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο Γ. Καλλιαμπέτσος πρόεδρος της Οικολογικής Συνεργασίας, ο Αρ. Θωμόπουλος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, η Μαρ. Ιατρίδου, ο Χρ. Κορτζίδης επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού» και ο Παν. Κουμουνδούρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ