Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση υπηρεσιών το ... ΕΣΥ

Ανατροπές εκ βάθρων του ΕΣΥ και τη λειτουργία των υπηρεσιών του ως δημόσιων επιχειρήσεων προτείνει η άτυπη επιτροπή - υπό τον καθηγητή Γ. Τούντα - για τη διαβόητη «μεταρρύθμιση του ΕΣΥ», σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του «Βήματος»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις της επιτροπής μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνουν συγχωνεύσεις και ομαδοποιήσεις νοσοκομείων, κατάργηση της μονιμότητας του νοεισερχόμενου προσωπικού, δημιουργία Περιφερειακών Συμβουλίων Κρίσης για πρόσληψη μη ιατρικού προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο γιατρών ΕΣΥ κ.ά.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Γ. Τούντας απλώς επιβεβαίωσε τη δέσμη των προτάσεων. «Η υπό διαμόρφωση έκθεση της αρμόδιας ομάδας εργασίας δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον υπουργό Υγείας» αναφέρει ο Γ. Τούντας προς «αποκατάσταση της αλήθειας» και προσθέτει: «Οσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν προσωπικές σκέψεις μελών της ομάδας εργασίας, που διατυπώθηκαν πριν από ένα μήνα στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας».

Και πριν ένα μήνα αλλά και παλιότερα διατυπώθηκαν οι ίδιες προτάσεις απ' τους ίδιους εισηγητές - που δεν τις αρνείται ο Γ. Τούντας και δε φαίνεται να απορρίπτει ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ