Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αναγκαίο το Μέτωπο στην Υγεία

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη και της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα άνοιξε κυρίως για προεκλογικούς λόγους
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα άνοιξε κυρίως για προεκλογικούς λόγους
Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη Θεσσαλία παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Πατάκης, ο Χρήστος Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Επισημάνθηκε ότι στην άθλια κατάσταση στο χώρο της υγείας, στο νομό Λάρισας και γενικά στη Θεσσαλία οδήγησε η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που μεθοδικά και με σχέδιο μετέτρεψαν το πολύτιμο αγαθό, όπως η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται.

Οσον αφορά στη Θεσσαλία, επισημάνθηκε ότι είναι μια περιοχή που ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον των ιδιωτών, καθώς ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και μεγάλες επιχειρήσεις σχεδιάζουν τη λειτουργία μεγάλων θεραπευτηρίων, αφού η προκλητική πολιτική των κυβερνήσεων και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, έχει διαμορφώσει το ίδιο άθλια και χειρότερη κατάσταση απ' αυτή που επικρατεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που αποτυπώνουν την άθλια κατάσταση του δημόσιου τομέα υγείας στη Θεσσαλία, όπου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπολειτουργεί, τα Νομαρχιακά υποβαθμίζονται, όπως επίσης, και τα Κέντρα Υγείας. Εγινε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για το οποίο τονίστηκε ότι άνοιξε για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ και ότι η σταδιακή λειτουργία του, γίνεται με την υποβάθμιση του παλιού νοσοκομείου της Λάρισας.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου στη Λάρισα, τονίστηκε ότι από τις δηλώσεις του προκύπτει πως θα συνεχιστεί η πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου τομέα υγείας.

Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Μετώπου πάλης για την Υγεία και ότι ειδικότερα για το νομό Λάρισας και τη Θεσσαλία οι φορείς και ο λαός πρέπει να διεκδικήσουν, μεταξύ των άλλων, την κατασκευή της δεύτερης φάσης της συνδετήριας πτέρυγας και την ανακαίνιση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων κλάδων, τη μεταφορά από το Πανεπιστημιακό της Γαστρεντερολογικής και Νευροχειρουργικής Κλινικής, την πρόσληψη προσωπικού στο Πανεπιστημιακό για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά. Τέλος, ζήτησαν την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και τη χρηματοδότησή τους, τη λειτουργία των αστικών Κέντρων Υγείας και τη βελτίωση της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών από το ΙΚΑ και τ' άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυνατούν να προγραμματίσουν ασφαλείς εφημερίες (2010-04-15 00:00:00.0)
Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (2005-07-12 00:00:00.0)
Απροθυμία για πληρωμένες επισκέψεις (2002-01-26 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών (2001-10-20 00:00:00.0)
Οι "εγγυήσεις" του Ν. Φαρμάκη (1999-09-07 00:00:00.0)
Να δείξει "λειτουργία" σπεύδει η κυβέρνηση! (1999-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ