Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Αλσος Ιλισίων άνοιξε χτες το απόγευμα τις πύλες του. Μια συνάντηση - γιορτή για έναν κόσμο δίχως σύνορα, «ένα κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους», όπως δηλώνει και το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ.

Κοινότητες μεταναστών από Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Σουδάν, Ερυθραία και άλλες, δίνουν η κάθε μία το δικό τους χρώμα στη συνάντηση. Κάθε κοινότητα είχε φέρει μαζί της κι ένα κομμάτι από την πατρίδα της. Πίνακες ζωγραφικής, μικρά και μεγάλα ξύλινα γλυπτά που παρουσιάζουν θέματα από την καθημερινή ζωή, φορεσιές ακόμα και μικρά σκαλιστά αντικείμενα ήταν μερικά από αυτά που μπορούσε να απολαύσει το μάτι του επισκέπτη. Στο φεστιβάλ, ανάμεσα στα άλλα περίπτερα, την παρουσία τους δήλωσαν ο «Ριζοσπάστης» και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» με δικά τους περίπτερα.

Το φεστιβάλ χτες άνοιξε η συζήτηση με θέμα «Μετανάστες και εκπαίδευση». Στις 9 η ώρα μουσικά συγκροτήματα μετέφεραν ακούσματα από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Κούβα, τη Λατινική Αμερική και την Ανδαλουσία. Σήμερα το φεστιβάλ ξεκινά με τη συζήτηση «Μετανάστριες στην Ελλάδα» και ακολουθούν συναυλίες με ροκ μουσική και πάρτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ