Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Πεπονή ως απαράδεκτου για τη δημόσια υγεία, ζητεί, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Αυτό, εξάλλου, είναι το κύριο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών που εξέφρασαν και στην προχτεσινή γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας μέχρι την Τετάρτη, 12 Ιούνη.

Ακόμη ζητούν: Διπλασιασμό των βασικών μισθών σε όλες τις βαθμίδες, ενσωμάτωση της ΑΤΑ και υπολογισμό των εφημεριών στο νέο βασικό μισθό με τον τρόπο που πληρώνονται τις υπερωρίες όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (δηλαδή αποπλασματικοποίηση των εφημεριών). Απόδοση όλων των επιδομάτων και στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Την προκήρυξη των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία και την ενίσχυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων γιατρών. Την κάλυψη των άμεσων λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων με έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ χαιρετίζει τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και δυναμισμό κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης και πολλών επαρχιακών πόλεων. Καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Ιούνη, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Η νέα γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ θα γίνει στις 12 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ