Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντε, πάλι τα... κονομήσατε

"Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης" βάφτισε τις αυξήσεις - κοροϊδία στους συνταξιούχους. Αμα είναι έτσι η αλληλεγγύη της κυβέρνησης, φαντάσου πώς θα είναι η... σκληρή πολιτική της!

***

Οχι τίποτε άλλο, αλλά θα ξαναβγούν στους δρόμους οι συνταξιούχοι, και δικαίως, διότι οι συντάξεις παραμένουν ελάχιστες, και θα τους λέει, "σας έδωσα, δε σας έδωσα;".

***

Τι τους έδωσες πρωθυπουργέ, ένα 5χίλιαρο; Μάλλον μπερδεύτηκες. Οπου φαίνεται ανοιχτή παλάμη, δεν είναι κατ' ανάγκη για ελεημοσύνη. Μπορεί να 'ναι... και φασκέλωμα!

***

Πάντως μάς προσέφεραν μπόλικο "σίριαλ" πριν την τελική εξέλιξη. Τίτλος: "Η ευχή του Βαγγέλη" (κατά το "ή ευχή του πατέρα"). Ζοριζόταν ο Ευάγγελος, ρουθούνιζε, ξεφύσαγε, αλλά την έδωσε τελικά την ευχή του (κυριολεκτικά) στο "νέο σύστημα"!

***

Στο τέλος τα βρήκανε με το Σημίτη και χαμογελάσανε μπροστά στα μικρόφωνα. Εζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Οι συνταξιούχοι δε μάθαμε τι απέγιναν...

***

Κατέρρευσε η κυβέρνηση Γιλμάζ στην Τουρκία και μάλλον πάνε για πρόωρες εκλογές. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις Πάγκαλου, με ανοιχτόχρωμο κουστούμι (για να τον παχαίνει και να φαίνεται τρομερός). Λυπήσου τους!

***

Εκτός αν σχετίζεται με την περιοδεία του Εβερτ στο Αιγαίο. "Στο δικό του το κόμμα δεν είναι που... ξεριζώνουν χέρια απ' τον ώμο;", σκέφθηκε η τούρκικη κυβέρνηση και απελπισμένη παραιτήθηκε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ