Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά μαζί μετά από... 60 χρόνια

Μία ακόμα υπόθεση υιοθεσίας, μια συγκλονιστική ιστορία φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος μετά από... 60 χρόνια. Την ερχόμενη Κυριακή ένας 60χρονος έμπορος από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, ο Γιώργος Λιβιεράτος, θα ξανασμίξει στην Αθήνα με τους δικούς του, που τόσα χρόνια πίστευε πως ήταν νεκροί.

Την προηγούμενη βδομάδα κάποιος ανώνυμος από την Ελλάδα τηλεφώνησε στον Γ. Λιβιεράτο και του είπε πως έχει μια αδελφή που τον ψάχνει. Ως τότε ο 60χρονος πίστευε ότι ήταν υιοθετημένο παιδί μιας οικογένειας από την Κεφαλονιά - των Λιβιεράτων - που τον είχαν βρει εγκαταλειμμένο στην πόρτα του σπιτιού τους στον Κολωνό το 1941. Μετά το θάνατο των θετών γονιών του, το 1979, ο Γ. Λιβιεράτος έγραψε στο ΠΙΚΠΑ, αλλά από κει του είπαν ότι δεν υπάρχουν αρχεία ύστερα από τόσα χρόνια...

Υστερα από έρευνα πέντε χρόνων τα αδέλφια του βρήκαν τα ίχνη του και μόλις προχτές επικοινώνησαν μαζί του και του είπαν ότι ο πραγματικός του πατέρας ήταν Ιταλός και όταν η Ελληνίδα μάνα του πέθανε από την πείνα τον έστειλαν στο ορφανοτροφείο μαζί με μια αδελφή του. Την ερχόμενη Κυριακή ο Γ. Λιβιεράτος θα συναντηθεί μετά από τόσα χρόνια με τις δύο αδελφές και τον αδελφό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ