Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Είχαν προειδοποιήσει για το κτίριο - παγίδα

"Κτίριο - παγίδα" αποδείχτηκε, και στην πράξη, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, καθώς έπρεπε να κινδυνεύσει η ζωή εννιάχρονης μαθήτριας της Γ τάξης, Κ. Σέργη,όταν παράθυρο ξεκόλλησε και έπεσε από τον 2ο όροφο, τραυματίζοντάς την σοβαρά στο κεφάλι.

Η κακοτεχνία που προκάλεσε το ατύχημα δεν είναι η μοναδική που έχει παρουσιαστεί στο κτίριο, που λειτουργεί από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη. Οι παγίδες και οι κατασκευαστικές ατέλειες του σχολείου είχαν επισημανθεί από την αρχή από το Σύλλογο και την Ενωση Συλλόγων Γονέων της περιοχής. Η έλλειψη βιδών στις αλουμίνιες βάσεις των παραθύρων, τα παράθυρα που δεν είχαν στεγανότητα, προβλήματα στην αποχέτευση, στα υδραυλικά και τα κάγκελα ήταν κάποια από τα σημεία που είχαν εντοπιστεί. Στην αρχή μάλιστα της σχολικής χρονιάς, το σχολείο με απόφαση των γονέων έμεινε κλειστό για μια βδομάδα με αίτημα την έγκαιρη και σωστή παράδοση του νέου κτιρίου.

"Οι ρωγμές στους τοίχους του σχολείου, που προκαλούνται από τις συστολές και διαστολές του υπεδάφους, προφανώς δεν έχουν παρθεί υπόψη στην αρχική μελέτη και κατασκευή του κτιρίου. Οι κακοτεχνίες και η πάνω από ένα χρόνο καθυστέρηση στην παράδοση του κτιρίου, είναι αποκαλυπτικές για τις "αμαρτωλές" σχέσεις του ΟΣΚ και της κατασκευάστριας εταιρίας", αναφέρει ο Λ. Ριτζάκης, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου.

Κατά το παρελθόν, ο Σύλλογος Γονέων είχε συμφωνήσει με τον αρμόδιο μηχανικό του ΟΣΚ να ληφθούν ορισμένα μέτρα, που θα βελτίωναν την κατασκευή του κτιρίου, όμως, στη συνέχεια, η διοίκηση του Οργανισμού με διάφορες προφάσεις απέφυγε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να εξασφαλίσει με έργα την ασφάλεια των μαθητών.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα, ως ότου σταματήσει η αδιαφορία των αρμοδίων και γίνουν τα αναγκαία έργα για την ασφάλεια των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ