Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Είκοσι χρόνια δράσης και αγώνων

Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση - συναυλία στο Θέατρο Βράχων

Με μεγάλη εκδήλωση - συναυλία στο Θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα γιορτάζει σήμερα τα 20 χρόνια ίδρυσής της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). "Ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας, γυναίκες και άντρες, ας δώσουμε τα χέρια και ας συντονίσουμε τις ενέργειές μας, για να πετύχουμε την κατάκτηση της ισοτιμίας των γυναικών, για να προασπίσουμε τη ζωή των παιδιών μας, για την πρόοδο και την ευτυχία του τόπου", τόνιζαν από τον κινηματογράφο "Ιλιον", τον Ιούνη του 1976, οι γυναίκες της ΟΓΕ, αμέσως μετά την ψήφιση του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εχουν περάσει ήδη 20 χρόνια δράσης και αγώνων και το σύνθημα "Ισότητα - Ανάπτυξη - Ειρήνη" - ήταν το σύνθημα της ΟΓΕ στην ιδρυτική συνάντηση - παραμένει επίκαιρο. Η ΟΓΕ επισημαίνει ότι σήμερα οι Ελληνίδες βρίσκονται σε μια καινούρια, δύσκολη φάση, όπου οι κρατούντες επιχειρούν να πάρουν πίσω όσες κοινωνικές παροχές και δικαιώματα κερδήθηκαν με επίπονους αγώνες. "Η ΟΓΕ δίνει και πάλι τη μάχη της και καλεί τις νέες να ενεργοποιηθούν για το αύριο", υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη δημιουργία της.

Στη σημερινή συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα πάρουν μέρος η χορωδία της Τεμψιχόρης Παπαστεφάνου,η Νένα Βενετσάνου,η Γιώτα Βέη και ο Γιάννης Θωμόπουλος.Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Βασίλης Κολοβός,ενώ προσκλήσεις θα δίνονται στην είσοδο του θεάτρου. Πούλμαν για το θέατρο θα ξεκινήσουν από τη Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα (Εθνική Τράπεζα) στις 7.45 μ.μ., από την πλατεία Ν. Ηρακλείου στις 8 μ.μ., ενώ στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν πούλμαν από τον ηλεκτρικό σταθμό των Πατησίων, από την πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα και από τα γραφεία του συλλόγου "Η στοργή του παιδιού" στον Πειραιά. Τα αστικά λεωφορεία που οδηγούν στο θέατρο είναι τα 203, 204, 214 από Πανεπιστημίου και το τρόλεϊ 11 (Κολιάτσου - Ν. Ελβετία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ