Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορηματικό ΟΧΙ

Την αντίθεση του ΚΚΕ στις μεθοδεύσεις εξέφρασε χτες ο Σπ. Χαλβατζής

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στη μεθόδευση που επιχειρείται σε βάρος του Αυλώνα, εξέφρασε χτες το πρωί ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του Κόμματος με εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού της περιοχής.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αυλώνα, Δ. Κυριακού, δήλωσε: "Συμφωνήσαμε απόλυτα ότι πρέπει να τηρηθεί ο σχεδιασμός που έχει προγραμματιστεί, δηλαδή οι χωματερές δεν τοποθετούνται διοικητικά αλλά επιστημονικά και ο διοικητικός σχεδιασμός προβλέπει ως πρώτη θέση τη Ριτσώνα. Κατά συνέπεια τα σκουπίδια να πάνε εκεί που προβλέπει ο σχεδιασμός και εκεί που συμφωνούν οι μελετητές και το ΕΜΠ. Οπως επίσης συμφωνήσαμε στο ότι το "Πηγάδι Παπά 2" που έχουν επιλέξει, είναι μια καθαρή συμπαιγνία και δεν αποτελεί ενιαίο χώρο. Αποτελεί δικαιολογία για να φέρουν τα σκουπίδια στον Αυλώνα, όπως έχουν προαποφασίσει εδώ και καιρό".

Από την πλευρά, επίσης, του ΚΚΕ σχετική δήλωση έκανε ο Σπ. Χαλβατζής: "Δηλώνουμε ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε το σχεδιασμό του ΕΣΔΚΝΑ. Κάναμε κριτική για την καθυστέρησή του, κατά καιρούς, να προωθήσει τις μελέτες που από το '92 ήταν έτοιμες. Ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ που με υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον Κατσιγιάννη, υπαναχώρησε και δεν προώθησε αυτές τις μελέτες. Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καθυστερεί στην προώθηση της χωροθέτησης των ΧΥΤΑ. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη μεθόδευση που επιχειρείται για τον έκτο χώρο. Οι μελέτες των πέντε χώρων που είχαν επιλεγεί από τον ΕΣΔΚΝΑ, σαν ενιαίο σύνολο, χωρίς διαχωρισμούς, πρέπει να κατατεθούν μετά τον αναγκαίο έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του Συνδέσμου και την απόφαση του ΔΣ του. Να κατατεθούν στην κυβέρνηση και να αναλάβει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και συνολικά η κυβέρνηση τις ευθύνες της για τη χωροθέτηση των ΧΥΤΑ. Επίσης δεν πρέπει για τοπικούς διοικητικούς λόγους να αποκλείονται περιοχές που έχουν οι μελέτες, γιατί αυτό επιβεβαιώνει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες λειτουργούν αυτή την περίοδο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ