Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αποχή αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί

Αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα πραγματοποιούν την ερχόμενη βδομάδα οι διδάσκοντες της Φυσικομαθηματικής Σχολής, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στο νομοσχέδιο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και αφορά την εξέλιξη του εκπαιδευτικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με αυτήν την τροπολογία, η οποία προστέθηκε στο σωρό των τροπολογιών που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στο παραπάνω νομοσχέδιο, περιορίζεται η δυνατότητα εξέλιξης του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς η εκλογή τους σε ανώτερη βαθμίδα δε θα γίνεται με βάση το επιστημονικό τους έργο, αλλά μόνο αν μένει κενή κάποια θέση σ' αυτήν.

Ανάλογες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να πάρουν το ερχόμενο διάστημα οι Σύλλογοι Διδασκόντων και άλλων Τμημάτων, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Μιλώντας στο "Ρ" ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ν. Μαρκάτος, σχετικά με την παραπάνω τροπολογία, αλλά και με όλα τα άλλα μέτρα που έχει πάρει τελευταία η κυβέρνηση, τόνισε: "Μέχρι σήμερα το υπουργείο μάς είχε συνηθίσει στην ανικανότητα και στην απραξία. Τώρα ακολουθεί μια άλλη συμπεριφορά, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δημοκρατικό πολίτευμα, αφού ψηφίζει μια σειρά από τροπολογίες, χωρίς οι φορείς της πανεπιστημιακής

κοινότητας να έχουν γνώση γι' αυτές. Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε την ψήφιση διατάξεων που μας αφορούν στα θερινά τμήματα της Βουλής, ή με άλλους πλάγιους τρόπους, που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα γι' αυτές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ