Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Δυναμική απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό

Συνέχισαν και χτες τον απεργιακό τους αγώνα και πραγματοποίησαν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, πορεία προς τη Βουλή

Μαζικά και δυναμικά συνέχισαν και χτες τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, διεκδικώντας να μπει τέρμα στον κυβερνητικό εμπαιγμό, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας.

Χτες, πραγματοποίησαν τη δεύτερη κατά σειρά πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα. Ομως, στο αίτημά τους για την άμεση ψήφιση της τροπολογίας, εισέπραξαν πάλι από στελέχη της κυβέρνησης, την αόριστη απάντηση ότι το θέμα τους θα ρυθμιστεί προς τα τέλη του μήνα, μαζί με τα επιδόματα άλλων τριών υπουργείων. Το παραπάνω δεν έπεισε τους εργαζομένους να αναστείλουν τον αγώνα τους. Σήμερα το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή των 23 συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας αποφασίζει για την πορεία του αγώνα τους.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν και χτες καθολική, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, ενώ στη μεγάλη σε όγκο πορεία που έγινε συμμετείχαν και εργαζόμενοι από την περιφέρεια. Αξιοσημείωτη παρουσία είχαν εργαζόμενοι από τους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαϊας, Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Λάρισας. Επίσης, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αρχικά χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Γεωργίας, παραβρέθηκε και ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Τον απεργιακό τους αγώνα συνέχισαν χτες και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος (ΟΒ), με συμμετοχή στην απεργία που φτάνει το 100% σε κέντρο και περιφέρεια. Χτες οι εργαζόμενοι του ΟΒ συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Γεωργίας και στην πορεία. Σε σχετική ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών συλλόγων του ΟΒ αναφέρεται πως ο αγώνας των εργαζομένων, που ξεκίνησε στις 27/5, θα συνεχιστεί μέχρις ότου υλοποιηθούν οριστικά τα όσα συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση σχετικά με τα επιδόματα και τα οδοιπορικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ