ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΛΦΩΝ - ΧΡΙΣΣΟΥ"
Εκφράζουμε τα συμφέροντα των πολλών

Ο συνδυασμός της "Δημοτικής Αναγέννησης" (ΔΑ) Δελφών - Χρισσού, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κόζαρη,δεν κατεβαίνει σ' αυτές τις εκλογές απλώς για "να ταράξει τα νερά". "Είμαστε ο συνδυασμός, που εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών, των εργαζόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις, των αγροτών ελαιοπαραγωγών, των διάφορων επαγγελματιών, των νέων ανθρώπων, που έχουν οράματα για μια καλύτερη ζωή, που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους.

Είμαστε ο συνδυασμός, που επιδιώκει να φέρει την αναγέννηση στα δημοτικά πράγματα". Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζονται στο κάλεσμα της προγραμματικής διακήρυξης, που έδωσε ο συνδυασμός στους εργαζόμενους και στο λαό του νέου δήμου, διεκδικώντας τη δημοτική αρχή για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού προγράμματος, που θα υλοποιηθεί μαζί με τους δημότες, που έχει αγωνιστικό και διεκδικητικό περιεχόμενο και χαρακτήρα. Πρόγραμμα, που φέρνει στο προσκήνιο τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και την προώθηση λύσεων και συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα για μια άλλη τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Για τις αιτίες της παραγωγικής υποβάθμισης, η προγραμματική διακήρυξη της ΔΑ σημειώνει: "Κανένα αναπτυξιακό έργο δε γίνεται στην περιοχή μας, που να δημιουργεί σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Ο τουρισμός φθίνει, πιασμένος στις "δαγκάνες" των διάφορων τουριστικών γραφείων και κυκλωμάτων".

Οι Δελφοί πνίγονται από το μπετόν, χωρίς πράσινο, χωρίς ελεύθερους χώρους, ο μοναδικός δήμος στη χώρα μας χωρίς δημοτική πλατεία. Το Χρισσό ασφυκτιά χωρίς νέο σχέδιο. Ο τεράστιος ελαιώνας του υποβαθμίζεται, χωρίς άρδευση και εγγειοβελτιωτικά έργα.

Η "Δημοτική Αναγέννηση" δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιδημοτική πολιτική της κυβέρνησης, για την κατάρτιση ειδικού τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την επέκταση του σχεδίου των Δελφών, για ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη από τις δεσμεύσεις του Δελφικού Τοπίου, όπως είναι η δωρεάν άρδευση του ελαιώνα από το Μόρνο, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πλειστό, αρδευτικών έργων, κατασκευή κοινού βιολογικού καθαρισμού Δελφών - Χρισσού και άλλα έργα υποδομής.

"Οραμά μας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑ, είναι ο διευρυμένος δήμος Δελφών να ξαναγίνει ο "ομφαλός" της γης, ένα παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού, πρεσβευτής της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών".

Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο για το Δημοτικό Συμβούλιο των Δελφών και του Χρισσού, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κόζαρη,αποτελείται από τους: Αθανάσιο Αμανατίδη,Παρασκευά Βαγλή,Νικόλαο Δαμιανό,Νικολία Καβράκη - Δελή,Δημήτριο Κορίτο,Σπυρίδωνα Μανδρέκα,Γιώργο Μπακούρο,Βασίλη Μπαμπαγιαννέ,Λάμπρο Μπρέλα,Ευστάθιο Παπούλια,Δημήτρη Σούφρα,Παναγιώτη Τσάφο,Αθανάσιο Φασούλη και Ιωάννη Χαραμαντά.

Οι υποψήφιοι του Τοπικού Συμβουλίου Χρισσού είναι: Βασιλική Αγγελοπούλου,Νικόλαος Λειβαδίτης,Νικόλαος Πλατής,Ιωάννα Πολυζώη και Ιωάννης Στάικος.


ΑΤΤΙΚΗ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Κεντρική συγκέντρωση αύριο στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

ΝΙΚΑΙΑ: Κεντρική συγκέντρωση αύριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα μιλήσει η Βέρα Νικολαϊδου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κεντρική συγκέντρωση αύριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Θα μιλήσει ο Π. Σαλπέας.

ΤΑΥΡΟΣ: Στους εργαζόμενους του δήμου θα μιλήσει σήμερα ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος.Η συγκέντρωση θα γίνει στο Δημαρχείο στις 12.30 μ.μ. Θα γίνει και περιοδεία στη λαϊκή αγορά, ενώ την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της Κίνησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αη Γιώργη).

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Σήμερα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου η κεντρική συγκέντρωση, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Σαμπάνη.Αύριο στις 8 μ.μ. στην παραλία Ασπροπύργου θα γίνει η δεύτερη κεντρική συγκέντρωση της παράταξης.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Κεντρική συγκέντρωση διοργανώνουν η "Λαϊκή Αγωνιστική Συνεργασία" και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής" σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μπιρμπάκος και ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, Αντώνης Χοροζάνης.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Νέας Πορείας". Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο Αλκινόου (ΙΚΑ) και θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Σταύρος Κορομπίλης.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο (Στρατάρχη Καραϊσκάκη και Δαβάκη). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας στο Καματερό θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της Κίνησης. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κουντουρέλλης, ενώ θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΝΑΣ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αύριο στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΔΕ στην πλατεία Δαβάκη. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Αριστείδης Αβραμίδης.

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Σήμερα στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο στην πλατεία Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας".Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Γεωργούτης και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΝΑΣ.

ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Στην κεντρική συγκέντρωση στο Ηρώο Ν. Χαλκηδόνας, αύριο στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Πολίτης.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Σήμερα στις 7 μ.μ. στη Σαφράμπολη, στην πλατεία Αγ. Στεφάνου, η ΔΗΠΙ πραγματοποιεί συγκέντρωση, που θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Τσουκαλάς.Την Πέμπτη στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Νεάπολη, στον Αγ. Ευστάθιο. Θα μιλήσει ο Π. Τσουκαλάς και θα χαιρετίσει υποψήφιος της ΝΑΣ.

ΔΑΦΝΗ: Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία του Δημαρχείου πραγματοποιεί σήμερα στις 8 μ.μ. η Κίνηση "ΔΑΦΝΗ - 2000". Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Ειρήνη Καρρά.

ΑΙΓΙΝΑ: Την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ., θα γίνει η κεντρική ομιλία της ΔΑΚ, όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κοττάκης,στην παλιά προβλήτα της Αίγινας.

ΠΕΥΚΗ: Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΕΔΚΠ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της παράταξης (λεωφ. Ειρήνης και Δημοκρατίας, 13η στάση).

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντινίδης,ενώ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Σωκράτης Μαντζουράνης.

ΑΛΙΜΟΣ: Σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Ανω Καλαμάκι στην οδό Δωδεκανήσου, όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Συγκέντρωση στην πλατεία Χίου στο Κ. Χαλάνδρι διοργανώνει την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. ο συνδυασμός. Θα μιλήσει ο Γρ. Γυφτόπουλος.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υποψήφιων δημάρχων θα γίνει σήμερα στο Δημαρχείο, στις 8 μ.μ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8 μ.μ. η Κίνηση. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Αυγερόπουλος.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί η Κίνηση σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχίας. Θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής.

ΓΑΛΑΤΣΙ: Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Μπάμπης Ασφής και υποψήφιοι νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιεί η ΔΑΣ αύριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Κεντρική συγκέντρωση αύριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τερζάκη (4η στάση Ανω Ιλισίων). Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Νίκος Παπακωνσταντίνου,εκπρόσωποι της ΝΑΣ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η συγκέντρωση θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι.

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Αύριο, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, θα μιλήσει ο Θαν. Καραγιαννόπουλος,υποψήφιος δήμαρχος της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας".

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αύριο θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Συσπείρωσης",στις 8.30 μ.μ., στην παραλία. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Σωτηριάδης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σήμερα, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης και επικεφαλής της ΝΑΣ Ηλίας Μπράβος και ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης"Γιώργος Ζαχάρης,στην Ελευθερίου Βενιζέλου 55 στο Λουτράκι στο εκλογικό κέντρο.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αύριο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιονταράκια) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου", με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Ορφανό.Θα ακολουθήσει συναυλία του τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη.


Αγώνας κατά των ναρκωτικών και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το θέμα της εξάρτησης από ουσίες επανέρχεται συχνά στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, δυστυχώς πάντα με αφορμή το θάνατο νέων ανθρώπων. Κάθε χρόνο ο αριθμός των νέων ανθρώπων, που χάνουν τη ζωή τους από ναρκωτικά, αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Μια προσέγγιση στο ζήτημα της εξάρτησης από ουσίες και στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρεί να κάνει πολύ σύντομα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", ψυχοθεραπευτής Φαίδων Καλοτεράκης,με αφορμή τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και τις ευθύνες που θέλει να μετακυλίσει στην ΤΑ το υπουργείο Υγείας. Οπως αναφέρει, σε μια κοινωνία σκληρής εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο, σε μια εποχή χωρίς ευαισθησία και ιδανικά, τα κοινωνικά προβλήματα ευδοκιμούν και γιγαντώνονται. Ενα από αυτά, η εξάρτηση από ουσίες, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και σίγουρα δεν προσφέρεται για γενικές, απόλυτα μοναδικές λύσεις.

"Ολοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι εξαρτήσεις ως ακραίο και καταστροφικό φαινόμενο, έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις, πλήττοντας κυρίως τις πιο παραγωγικές ηλικίες, τους νέους", επισημαίνει ο Φαίδων Καλοτεράκης. "Αυτό που φαίνεται βέβαιο, είναι ότι το φαινόμενο της χρήσης ουσιών αποτελεί ένα σύμπτωμα ποικιλόμορφων καταστάσεων και όχι τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος. Οι τοπικές κοινωνίες - ως οι πλέον αρμόδιες - καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πέρα από κεντρικούς σχεδιασμούς και μέσα από τα συγκεκριμένα όρια των δικαιοδοσιών τους".

Ο Φαίδων Καλοτεράκης σημειώνει ότι ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" πιστεύει:

- Στην ειλικρινή και ευρεία ενημέρωση των πολιτών - δημοτών.

- Στη συνεργασία των Δημοτικών Αρχών με τις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης.

- Στην υλοποίηση Δημοτικών Προγραμμάτων δημιουργικής δραστηριότητας των νέων.

- Στην ενίσχυση των θεραπευτικών προτάσεων.

- Στην ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης πρώην χρηστών.

"Με λίγα λόγια, η διαμόρφωση κοινωνικών προϋποθέσεων και συνθηκών που σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελεί την πιο αποτελεσματική προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος", καταλήγει ο Φαίδων Καλοτεράκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ