ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών

Το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων σε ιδιώτες, προωθεί ποικιλοτρόπως ο Δ. Αβραμόπουλος μέσα από την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Εχει συντάξει ένα σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού, στο οποίο φαίνεται για άλλη μια φορά η πάγια πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Δηλαδή: Με το σχέδιο καταργείται η Διεύθυνση Πληροφορικής του δήμου και η υπηρεσία αυτή υποβιβάζεται σε τμήμα. Η αιτιολογία είναι ότι ολόκληρο το έργο της Μηχανογράφησης έχει ανατεθεί στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ (Δήμου Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης) που καλύπτει όλο το έργο της μηχανογράφησης. Παράλληλα, καταργούνται τα τμήματα διαχείρισης των κυλικείων των νεκροταφείων, επειδή μονιμοποιείται η παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους από ιδιώτες.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι ο ελεγχόμενος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Σύλλογος εργαζομένων του δήμου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία τροποποίησης, προκειμένου να μελετήσει καλύτερα το ζήτημα. Ομως, δεν παραλείπει να διακηρύξει την πίστη του στην ιδιωτικοποίηση του δημοτικού έργου.

Τέλος, αξιοσημείωτος είναι και ο σχεδιαζόμενος υποβιβασμός της Διεύθυνσης Τοπογραφικού σε Τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Η υπαγωγή του έργου της τοπογραφικής μελέτης στη Διεύθυνση Πολεοδομίας είναι απόρροια της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για την αναλυτική μελέτη των τοπογραφικών προβλημάτων. Απόρροια της έλλειψης προοπτικών για τη δόμηση και τη διαμόρφωση της πόλης.

Πιέζουν οι αστυνομικοί για το μισθολογικό

Πιέζουν οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές, έτσι όπως διαμορφώθηκε τελικά στην προχτεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Χριστοδουλάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη. Σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και θα επιδιώξουν να δουν τους εκπροσώπους των κομμάτων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από την πλευρά του με μακροσκελή ανακοίνωση παρουσίασε όλες τις ρυθμίσεις και τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν το 2000 οι αξιωματικοί και το κατώτερο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Για την επίμαχη τροπολογία σημειώνει ότι υπήρξε κυβερνητική δέσμευση να κατατεθεί πριν τις εκλογές στη Βουλή και να ψηφιστεί από τη νέα Βουλή.

Με τις μισθολογικές προαγωγές ευνοούνται κυρίως οι αξιωματικοί, στους οποίους συμφωνήθηκε να δοθούν από την 1η του Ιούλη του 2000 απολαβές του επόμενου ή και του μεθεπόμενου από αυτόν που κατέχουν βαθμού. Η ρύθμιση αυτή βρήκε αντίθετη την ΠΟΑΣΥ, η οποία έκανε λόγο για νέο άνοιγμα της ψαλίδας του μισθολογίου των αξιωματικών και των κατωτέρων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι για πρώτη φορά καθιερώθηκε η αποζημίωση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για τη νυχτερινή του υπηρεσία, ενώ για να ενισχυθούν περαιτέρω οι διοικητές των υπηρεσιών (από το βαθμό του αρχιφύλακα και πάνω) θα εισπράττουν επίδομα ευθύνης - διοίκησης ύψους πέντε έως τριάντα χιλιάδων δραχμών. Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε επίσης η αποζημίωση όσων απασχολούνται σε μέτρα τάξης στους αθλητικούς χώρους, ενώ καθιερώθηκε η αποζημίωση για πεζές περιπολίες, εφόσον αυτές γίνονται πέραν του προβλεπομένου ωραρίου εργασίας με αίτηση των αστυνομικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΔΣΕ
Η Εθνική Αντίσταση μέσα από την τέχνη

Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ», θέλοντας να τιμήσει την ιστορία και τα οράματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη φωτογραφία και το τραγούδι, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας».

Στους αντιστασιακούς Σοφία Κωνσταντινίδου - Σπάλα ποιήτρια, Σούλα Καρανίκα, Ολυμπία Παπαδούκα συγγραφείς, Γιώργο Λιονάκη φωτογράφο και στη χορωδία της ΠΕΑΕΑ θα αποδοθεί τιμή για τη συμβολή τους - μέσω του έργου τους - στη μεγάλη υπόθεση της διατήρησης και συνέχισης των ιδανικών της Εθνικής μας Αντίστασης σήμερα.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα τραγουδήσει η Χορωδία τηςΠΕΑΕΑ. Ποιήματα θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Γεωργοπούλου και Χρήστος Νάτσιος.

Καλούνται όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, που αμφισβητούν και αντιστέκονται στα σχέδια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Συγκρατούμενοι και συγκρατούμενες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, των ΕΠΟΝιτών Γεωργίας Πολυγένους, Μαρίας Ρέπα,Μίμη Καμουτσή και Τάκη Τσούτη, που εκτελέστηκαν στο Γουδί στις 9-3-1949, θα καταθέσουν στεφάνι στον τάφο τους αύριο ΠΕΜΠΤΗ 9-3-2000. Θα συμμετέχει επίσης και η ΠΕΑΦΕ. Η συνάντηση θα γίνει στα Προπύλαια του Α' Νεκροταφείου στις 4.30 μμ.
  • Το Παράρτημα ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 12-3-2000, τη χρονιάτικη συνεστίασή στην ταβέρνα «ΡΟΔΙΑ» (Αιγαίου Πελάγους 86). Η συνεστίαση θα αρχίσει στις 8.30 μμ και καλούνται να πάρουν μέρος σ' αυτήν τα μέλη του Παρ/τος και οι φίλοι της Αντίστασης.
  • Ομάδα Επιζώντων Αγωνιστών της μάχης που έγινε στο 51 χιλιόμετρο του δρόμου Γραβιάς - Αμφίσσης, τιμούν την ΚΥΡΙΑΚΗ12-3-2000 την επέτειο της μάχης αυτής που έδωσε το τάγμα 2-34 του ΕΛΑΣ στις 2-2-1944, ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής για την κατάληψη της Αμφισσας. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση, το οποίο ξεκινά την ίδια μέρα στις 7.30 πμ από την πλατεία Κάνιγγος.
ΑΒΡΑΑΜ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Στην Αθήνα η δίκη

Στο Στρατοδικείο Αθηνών θα δικαστεί ο Αβραάμ Λεσπέρογλου με την κατηγορία της ανυποταξίας. Το στρατοδικείο της Λάρισας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί χτες η δίκη έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Αβραάμ Λεσπέρογλου κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες και συνελήφθη στις 23 του Δεκέμβρη στο Ανατολικό Αεροδρόμιο όταν αποβιβάστηκε από αεροπλάνο της «Air France» που εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ - Αθήνα. Ηταν καταζητούμενος από το 1982, με την κατηγορία ότι ήταν μέλος της «Αντικρατικής Πάλης», η οποία βαρύνεται με τρομοκρατικές ενέργειες και υπάρχουν βουλεύματα για έξι δολοφονίες και μία απόπειρα δολοφονίας. Να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο όπου συνελήφθη βρέθηκε να κρατάει διαβατήριο, ταυτότητα και εκλογικό βιβλιάριο με τα στοιχεία του Εμμανουήλ Μπριτζολάκη, 36 ετών, ο οποίος κατοικεί στην Κρήτη και έχει δώσει κατάθεση στις αστυνομικές αρχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ