Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιέζουν οι αστυνομικοί για το μισθολογικό

Πιέζουν οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές, έτσι όπως διαμορφώθηκε τελικά στην προχτεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Χριστοδουλάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη. Σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και θα επιδιώξουν να δουν τους εκπροσώπους των κομμάτων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από την πλευρά του με μακροσκελή ανακοίνωση παρουσίασε όλες τις ρυθμίσεις και τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν το 2000 οι αξιωματικοί και το κατώτερο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Για την επίμαχη τροπολογία σημειώνει ότι υπήρξε κυβερνητική δέσμευση να κατατεθεί πριν τις εκλογές στη Βουλή και να ψηφιστεί από τη νέα Βουλή.

Με τις μισθολογικές προαγωγές ευνοούνται κυρίως οι αξιωματικοί, στους οποίους συμφωνήθηκε να δοθούν από την 1η του Ιούλη του 2000 απολαβές του επόμενου ή και του μεθεπόμενου από αυτόν που κατέχουν βαθμού. Η ρύθμιση αυτή βρήκε αντίθετη την ΠΟΑΣΥ, η οποία έκανε λόγο για νέο άνοιγμα της ψαλίδας του μισθολογίου των αξιωματικών και των κατωτέρων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι για πρώτη φορά καθιερώθηκε η αποζημίωση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για τη νυχτερινή του υπηρεσία, ενώ για να ενισχυθούν περαιτέρω οι διοικητές των υπηρεσιών (από το βαθμό του αρχιφύλακα και πάνω) θα εισπράττουν επίδομα ευθύνης - διοίκησης ύψους πέντε έως τριάντα χιλιάδων δραχμών. Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε επίσης η αποζημίωση όσων απασχολούνται σε μέτρα τάξης στους αθλητικούς χώρους, ενώ καθιερώθηκε η αποζημίωση για πεζές περιπολίες, εφόσον αυτές γίνονται πέραν του προβλεπομένου ωραρίου εργασίας με αίτηση των αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ