Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδειες ανακατασκευής στα αυθαίρετα

Με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έστειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για γνωμάτευση, άδεια για ανακατασκευή ή επισκευή (άρα και την αντίστοιχη στεγαστική συνδρομή) μπορούν να πάρουν και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σεισμόπληκτων κατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τα σπίτια τους δε βρίσκονται σε δασική έκταση και απέχουν 10 μέτρα από καθορισμένη γραμμή αιγιαλού. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται όμως κτίρια με βιομηχανική - βιοτεχνική χρήση ή επαγγελματικού εργαστηρίου ή εγκαταστάσεων χονδρεμπορίου.

Εξάλλου με τροπολογία που κατέθεσε χτες αργά το βράδυ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ανανεώνεται μέχρι 7 Σεπτέμβρη 2000 η σύμβαση όλων των εργαζομένων στους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) που λειτουργούν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (η χώρα μας είναι η πιο σεισμογόνα της Ευρώπης) δε μονιμοποιούνται και καθίστανται κάθε φορά έρμαια των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μόλις πριν ένα μήνα η κυβέρνηση ανανέωσε τις συμβάσεις τους για 4 μήνες (μέχρι το Μάη), ενώ τώρα επεκτείνει την ανανέωση αυτή για άλλους πέντε μήνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ