Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Τα νοσοκομεία πρέπει να μείνουν δημόσια

Ανακοίνωση με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη από το Χαϊδάρι

Χαιρετούρες του Κ. Σημίτη από το Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι...
Χαιρετούρες του Κ. Σημίτη από το Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι...
Το Νοσοκομείο του Χαϊδαρίου ως Πανεπιστημιακό δε θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον λαό της Δυτικής Αττικής, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και καλεί τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων. «Δεν έπρεπε να περιποιεί τιμή η ελλιπής λειτουργία του "Θριασίου" Νοσοκομείου μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αφού σκοπός βασικός ενός νοσοκομείου είναι να εφημερεύει όλο το 24ωρο και το "Θριάσειο" δεν εφημερεύει».

Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, έχουν εγκαταλειφθεί από άποψη κρατικής υγειονομικής φροντίδας. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν Μονάδες, ούτε Πρωτοβάθμιας (Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου) ούτε Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας φροντίδας.

Υπήρχαν δύο μικρά νοσοκομεία και μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου αχρηστεύτηκε το ένα, το «Αγιοι Ανάργυροι».

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αυτό που κυρίαρχα έχουν ανάγκη, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, είναι η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Χαϊδαρίου, όταν τελικά λειτουργήσει, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας και προγραμματισμένης προσέλευσης, όσο όμως και στην περίπτωση του επείγοντος.

«Εμείς πιστεύουμε, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, ότι η δυνατότητα αυτής της απρόσκοπτης πρόσβασης εξασφαλίζεται μόνο από νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι από Πανεπιστημιακό που στην πράξη δε θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον κόσμο της Δυτικής Αθήνας».

Η ΕΙΝΑΠ προβλέπει ότι το Νοσοκομείο δε θα λειτουργήσει πριν περάσουν 3-4 ακόμη χρόνια και τονίζει ότι τα νοσοκομεία πρέπει να παραμείνουν δημόσια με τη σημερινή τους νομική μορφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ