Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών

Το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων σε ιδιώτες, προωθεί ποικιλοτρόπως ο Δ. Αβραμόπουλος μέσα από την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Εχει συντάξει ένα σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού, στο οποίο φαίνεται για άλλη μια φορά η πάγια πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Δηλαδή: Με το σχέδιο καταργείται η Διεύθυνση Πληροφορικής του δήμου και η υπηρεσία αυτή υποβιβάζεται σε τμήμα. Η αιτιολογία είναι ότι ολόκληρο το έργο της Μηχανογράφησης έχει ανατεθεί στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ (Δήμου Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης) που καλύπτει όλο το έργο της μηχανογράφησης. Παράλληλα, καταργούνται τα τμήματα διαχείρισης των κυλικείων των νεκροταφείων, επειδή μονιμοποιείται η παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους από ιδιώτες.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι ο ελεγχόμενος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Σύλλογος εργαζομένων του δήμου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία τροποποίησης, προκειμένου να μελετήσει καλύτερα το ζήτημα. Ομως, δεν παραλείπει να διακηρύξει την πίστη του στην ιδιωτικοποίηση του δημοτικού έργου.

Τέλος, αξιοσημείωτος είναι και ο σχεδιαζόμενος υποβιβασμός της Διεύθυνσης Τοπογραφικού σε Τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Η υπαγωγή του έργου της τοπογραφικής μελέτης στη Διεύθυνση Πολεοδομίας είναι απόρροια της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για την αναλυτική μελέτη των τοπογραφικών προβλημάτων. Απόρροια της έλλειψης προοπτικών για τη δόμηση και τη διαμόρφωση της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ