Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας σε «Ηλεκτρικό» και τρόλεϊ

Σε δίωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 1 μ.μ., με συγκέντρωση στην οδό Πανεπιστημίου και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στην αρνητική στάση της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό τους πρόβλημα. Οπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση αποκλείοντας για το μέλλον κάθε δυνατότητα νέων προσλήψεων στους ΗΣΑΠ, οδηγεί το ταμείο σε διάλυση. Ζητούν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα με την «Αττικό μετρό», επισημαίνοντας ότι εφόσον στους ΗΣΑΠ δε γίνονται πλέον προσλήψεις, το ταμείο μοιραία οδεύει σε χρεοκοπία και κατάργηση.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν για 4η βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σήμερα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο δεύτερο μέρος της πρωινής «σπαστής» βάρδιας και στο πρώτο μέρος της απογευματινής, ενώ για αύριο έχει κηρυχτεί 4ωρη στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. για όλους τους εργαζόμενους, με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ