ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδράνεια ισοδύναμη με συγκάλυψη

Ο πατέρας του φοιτητή, Δ. Κουσουρή, διατυπώνει βαρύτατες καταγγελίες κατά των αστυνομικών - που έχουν χρεωθεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης εναντίον των φοιτητών - σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Φ. Πετσάλνικο

Βαρύτατες κατηγορίες κατά των αστυνομικών που έχουν χρεωθεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης εναντίον των φοιτητών Δ. Κουσουρή, Γ. Καραμπατσόλη και Η. Φωτιάδη πριν από πέντε μήνες στην Κυψέλη, διατυπώνει με υπόμνημά του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικο, ο πατέρας του πρώτου των τραυματιών της επίθεσης, Γιάννης Κουσουρής.

Ειδικότερα αναφέρει ότι εξαιτίας της ανοχής της Αστυνομίας, ο καταζητούμενος Αντώνης Ανδρουτσόπουλος δεν έχει συλληφθεί, αν και έχει την ευχέρεια να στέλνει επιστολές στην ανακρίτρια από το Δρέπανο της Αχαϊας και να δίνει συνεντεύξεις σε μηνιαίο περιοδικό με πλήρες βιογραφικό και προσωπικές φωτογραφίες, που ο ίδιος μόνο μπορούσε να τους παραδώσει. "Το γεγονός αυτό, αλλά και η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, μας υποχρεώνουν να διαπιστώσουμε με αγανάκτηση ότι οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν επιτελούν το χρέος τους, αλλά αντίθετα επιδεικνύουν μια απαράδεκτη και ύποπτη αδράνεια", σημειώνει ο Γ. Κουσουρής.

Οι οικογένειες των παθόντων καλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να εκφραστεί δημόσια για την τιμωρία και μη συγκάλυψη των δραστών, να ενεργοποιήσει τις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του καταζητούμενου Α. Ανδρουτσόπουλου και να ανακοινώσει το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε σχετικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας τόσο την ημέρα του αιματηρού επεισοδίου, όσο και αργότερα λόγω της αδυναμίας των αστυνομικών να εντοπίσουν τους δράστες.

Αγριο έγκλημα στη Χαλκιδική

Κτηνοτρόφος σκότωσε στη Χαλκιδική Αλβανό βοσκό, μετά από λογομαχία για την κυριότητα ενός αλόγου, και στη συνέχεια με δύο συνεργούς του έκαψε το πτώμα για να το εξαφανίσει.

Θύμα της στυγερής δολοφονίας είναι ο Αρτζάν Χοχόλη, του οποίου το πτώμα είχε εντοπιστεί τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στη δασική περιοχή Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής. Ο άτυχος άνδρας είχε δολοφονηθεί από τον νεαρό κτηνοτρόφο Αστέριο Γκουγκούση, την περασμένη Πέμπτη.

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, το έγκλημα έγινε όταν το θύμα προσπάθησε να πάρει ένα άλογο του πατέρα του δράστη, πιστεύοντας ότι το ζώο αυτό ήταν του εργοδότη του, ενός άλλου κτηνοτρόφου, στον οποίο το θύμα δούλευε ως βοσκός.

Ο Α. Γκουγκούσης, ο οποίος το μοιραίο πρωινό της Πέμπτης είχε μαζί του καραμπίνα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας, δήλωσε ότι λογομάχησε έντονα με το θύμα, όταν ο τελευταίος του επιτέθηκε με σκοπό να του πάρει το όπλο. Ο ίδιος δηλώνει, ότι εκείνη την ώρα πάνω στον πανικό του τον πυροβόλησε τρεις φορές και τον σκότωσε. Στη συνέχεια τον έκρυψε μέσα σε θάμνους και γύρισε σπίτι του. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος μαζί με τους δύο κουνιάδους του, τον Αργύρη και Γρηγόρη Σακελλάρη. Ολοι μαζί τύλιξαν το πτώμα του άτυχου Αλβανού, Αρτζάν Χοχόλη, με σεντόνι και τραπεζομάντιλο και αφού τον έδεσαν με σύρμα, τον μετέφεραν με αυτοκίνητο στο βουνό, 20 χιλιόμετρα μακρύτερα, όπου και του έβαλαν φωτιά περιλούζοντάς τον με βενζίνη.

Η φωτιά όμως δεν εξαφάνισε το πτώμα του Α. Χοχόλη και τα αποδεικτικά στοιχεία υπέδειξαν τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο οποίος χτες οδηγήθηκε μαζί με τους δύο κουνιάδους του στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Αναγνώριση πατρότητας τέκνου

Η αναγνώριση πατρότητας τέκνου από σχέση εκτός γάμου μπορεί να γίνει μέχρι το 17ο έτος του ανηλίκου, δηλαδή ένα χρόνο πριν την ενηλικίωσή του, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης προσώπου σε βάρος του οποίου είχε γίνει δεκτή αγωγή για αναγνώριση της πατρότητας του τέκνου. Την αγωγή είχε ασκήσει ειδική επίτροπος το 1990 υπέρ του ανηλίκου, ο οποίος γεννήθηκε το 1977 και ενηλικιώθηκε το 1995.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δέχτηκε ότι και στις περιπτώσεις πριν το νόμο για το οικογενειακό δίκαιο (1329/83), μπορεί να εφαρμοστεί η διάταξη που επιτρέπει την αναγνώριση του ανηλίκου αν δεν παρήλθε ένα έτος από την ημερομηνία της ενηλικίωσης.

Επίσης, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο δέχτηκε ότι δε χάνεται το δικαίωμα αναγνώρισης, λόγω πενταετούς παραγραφής από τον τοκετό, σε περίπτωση που δεν είχε προβληθεί τέτοια ένσταση και ότι δεν ασκήθηκε καταχρηστικά η συγκεκριμένη αγωγή, παρά την παρέλευση αρκετών ετών.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Επέτειοι

Τα Παραρτήματα ΛΑΚΩΝΙΑΣ και ΑΡΚΑΔΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ, την Πέμπτη 26 - 11 - 98 στις 11 π.μ.,θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσμένους πατριώτες το Νοέμβρη του 1943, από τους Γερμανούς κατακτητές, στοΜονοδέντρι Λακωνίας.Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση, που ξεκινά στις 7.30 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλέφωνα: 82.34.296 και 82.22.952.

Συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ

Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν την Τετάρτη 9 - 12 - 98 στις 8 μ.μ.συνεστίαση στο κέντρο "ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ" (Καυτατζόγλου 46, Πατήσια, τηλ.: 22.86.557 - 22.88.722), με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από δημοτικά και τραγούδια της Αντίστασης και του αγώνα. Τιμή κατ' άτομο 4.000 δρχ. (Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα ποτά).

  • Το Παράρτημα ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ - ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ πραγματοποιεί συνεστίαση την Τετάρτη 2 - 12 - 98 στις 8 μ.μ.,στην ταβέρνα "ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ" (οδ. Λ. Καραγιάννη (πρ. Λήμνου) και Σαμοθράκης 3, Κυψέλη). Τηλ.: 86.78.863. Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Προσκαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της Αντίστασης να πάρουν μέρος.
Οικογενειακό δράμα

Πενταμελής οικογένεια βρέθηκε χτες το πρωί σε ημικωματώδη κατάσταση μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Μάδυτο, Θεσσαλονίκης, από γείτονες, ενώ ο άντρας, Νίκος Χατζηζήσης, ήταν ήδη νεκρός. Τα άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας Ελένη Τζουβαλένη, 27 χρόνων, η μητέρα της Σεβαστή και τα δυο παιδιά Μαριαλένα και Πέτρος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Αρχικά οι γιατροί διερεύνησαν την περίπτωση να πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή δηλητηρίαση από διαρροή σε σόμπα υγραερίου, αλλά διαπίστωσαν ότι και τα τέσσερα άτομα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Γι' αυτό το λόγο ερευνούν την περίπτωση να έχουν λάβει όλοι κάποιο είδος ψυχοφάρμακου.

Ολομέλεια της ΣΑΚΔΑ

Τους φίλους και τα μέλη της καλεί στην αυριανή Ολομέλεια η Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας (ΣΑΚΔΑ). Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια της Κίνησης είναι η κατάσταση στο Δικηγορικό Σύλλογο και οι προσεχείς δικηγορικές εκλογές. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

ΚΗΔΕΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, κόρη, αδελφή και θεία

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ

κηδεύουμε σήμερα Τετάρτη 25.11.98 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Νέας Φιλαδέλφειας Κόκκινου Μύλου.

Ο σύζυγος: Νίκος

Η μητέρα: Ευρίκλεια Αντωνίου

Τα αδέλφια: Γιώργος και Γεωργία Αντωνίου

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ