Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδράνεια ισοδύναμη με συγκάλυψη

Ο πατέρας του φοιτητή, Δ. Κουσουρή, διατυπώνει βαρύτατες καταγγελίες κατά των αστυνομικών - που έχουν χρεωθεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης εναντίον των φοιτητών - σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Φ. Πετσάλνικο

Βαρύτατες κατηγορίες κατά των αστυνομικών που έχουν χρεωθεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης εναντίον των φοιτητών Δ. Κουσουρή, Γ. Καραμπατσόλη και Η. Φωτιάδη πριν από πέντε μήνες στην Κυψέλη, διατυπώνει με υπόμνημά του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικο, ο πατέρας του πρώτου των τραυματιών της επίθεσης, Γιάννης Κουσουρής.

Ειδικότερα αναφέρει ότι εξαιτίας της ανοχής της Αστυνομίας, ο καταζητούμενος Αντώνης Ανδρουτσόπουλος δεν έχει συλληφθεί, αν και έχει την ευχέρεια να στέλνει επιστολές στην ανακρίτρια από το Δρέπανο της Αχαϊας και να δίνει συνεντεύξεις σε μηνιαίο περιοδικό με πλήρες βιογραφικό και προσωπικές φωτογραφίες, που ο ίδιος μόνο μπορούσε να τους παραδώσει. "Το γεγονός αυτό, αλλά και η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, μας υποχρεώνουν να διαπιστώσουμε με αγανάκτηση ότι οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν επιτελούν το χρέος τους, αλλά αντίθετα επιδεικνύουν μια απαράδεκτη και ύποπτη αδράνεια", σημειώνει ο Γ. Κουσουρής.

Οι οικογένειες των παθόντων καλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να εκφραστεί δημόσια για την τιμωρία και μη συγκάλυψη των δραστών, να ενεργοποιήσει τις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του καταζητούμενου Α. Ανδρουτσόπουλου και να ανακοινώσει το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε σχετικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας τόσο την ημέρα του αιματηρού επεισοδίου, όσο και αργότερα λόγω της αδυναμίας των αστυνομικών να εντοπίσουν τους δράστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ