Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" ΝΙΚΑΙΑΣ
Μαζί με το λαό και μετά τις εκλογές

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε προχτές η εκλογοαπολογιστική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Πιστή στη δέσμευσή της προς το λαό της Κοκκινιάς ότι θα βρίσκεται δίπλα του και μετά τις εκλογές, η "Δημοκρατική Ενότητα" πραγματοποίησε προχτές στην αίθουσα της Ενωσης Σμυρναίων την καθιερωμένη εκλογοαπολογιστική της συγκέντρωση για τα αποτελέσματα των εκλογών και για την εκλογή προεδρείου της Κίνησης.

Η άνοδος ποσοστού και ψήφων της "ΔΕ", που εκφράστηκε με την αύξηση κατά δύο των δημοτικών της συμβούλων, σε συνθήκες προεκλογικού αγώνα που χαρακτηρίστηκε από το ρουσφέτι, την ακατάσχετη υποσχεσιολογία, τις προκλητικές δαπάνες και προβολή από τα ΜΜΕ, ακόμη και την πολιτική δίωξη εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αποδεικνύουν τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς της Κίνησης με το λαό της πόλης. Η αξιοποίηση αυτής της εκφρασμένης δυναμικής αποτελεί λαμπρό πεδίο δραστηριοποίησης του λαού μέσα από τη "ΔΕ" ενάντια σε μια δημοτική αρχή που υπηρετεί πιστά τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, που εκπορεύονται από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό ήταν το στίγμα της προχτεσινής συγκέντρωσης στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος Νικαιωτών, οι οποίοι εξέλεξαν το προεδρείο της Κίνησης, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πλούσιο κριτικό και αυτοκριτικό διάλογο.

Στην ομιλία της, η επικεφαλής της "ΔΕ" Βέρα Νικολαϊδου τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι "παρά τις αδυναμίες που παρουσιάσαμε, η ομάδα των δημοτικών μας συμβούλων, όλος ο συνδυασμός και η Κίνηση είχανε μια έντονη παρουσία στην πόλη. Μέσα από τις Επιτροπές Στήριξης της "ΔΕ", κάναμε δεκάδες συσκέψεις, περιοδείες, επισκεφτήκαμε πολλές φορές τους εργαζόμενους του δήμου και όλα τα νομικά του πρόσωπα. Βρεθήκαμε σχεδόν σε όλες τις κινητοποιήσεις, στη Ζώνη, τους ναυτεργάτες, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς του νοσοκομείου".

Ασκησε ιδιαίτερα σκληρή και αποκαλυπτική κριτική στη δημοτική αρχή και τις προεκλογικές της μεθόδους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "εμείς κάναμε έναν αγώνα που συνολικά δεν ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια, ενώ αυτοί είχαν δημοτικούς συμβούλους που έφταναν ατομικά τα 20 εκατομμύρια".

"Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την εκμετάλλευση της ανεργίας, με τη γνωστή προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια της άμβλυνσης των συνειδήσεων και την πολιτική ομηρία αρκετών οικογενειών της πόλης μας. Μέχρι και εξαγορά έκανε, θα έλεγα, από άλλες παρατάξεις, με το προσωπικό βόλεμα και την παραγοντίστικη ανάδειξη ορισμένων. Φυσικά υπήρχε από πίσω του ένας μηχανισμός προβολής και κεντρικά και τοπικά - τοπικά το πέτυχε με εξαγορά των τοπικών ΜΜΕ - ενώ είναι γνωστό πως πίσω του βρίσκεται και ο Λαλιώτης με διάφορες εξαγγελίες και υποσχέσεις. Επίσης οι βουλευτές και η επίσημη εκκλησία στην πόλη μας. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμονές των εκλογών έδωσε πολλά εκατομμύρια και είχαμε και ιερείς - και εδώ μπαίνει και ένα θέμα για το ποιος είναι ο ρόλος των ιερέων - να γυρνάνε χέρι χέρι με υποψηφίους"!

Η Βέρα Νικολαϊδου σημείωσε ότι η δημοτική αρχή ήδη αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει την αύξηση κατά 10% των δημοτικών τελών, ενώ ούτε μια φορά δε διεκδίκησε μια δραχμή από τα χρήματα που δικαιούται η Νίκαια από τους παράνομα παρακρατημένους από την κυβέρνηση πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, η επικεφαλής της "ΔΕ" κατέθεσε σειρά προτάσεων για την πορεία της Κίνησης τη νέα τετραετία.

Στη συγκέντρωση μίλησε και η επικεφαλής της "ΝΑΣ" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη,η οποία υπογράμμισε πως αν υπήρχε μαζικό κίνημα στην πόλη που να "κοντράρει" την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτική αρχής, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ